1. 12. 2012.

Dave Grohl u čast Bob Mould-u

21. novembra u Walt Disney Concert Hall u Los Angeles-u održan je koncert u čast velikana alternativne rock muzike Bob Mould-a. Koncert je snimljen i uskoro se očekuje CD/DVD izdanje: SEE A LITTLE LIGHT: A Celebration of the Music and Legacy of Bob Mould.

Na koncertu su nastupali Dave Grohl (Foo Fighters), Britt Daniel (Spoon), Ryan Adams, No Age, Craig Finn i Tad Kubler (The Hold Steady), Margaret Cho sa Grant Lee Phillips, i Jessica Dobson (The Shins, Deep Sea Diver) i svi su izvodili pesme iz bogatog repertoara ovog umetnika. Do sada je samo 2500 srećnika videlo ovaj koncert, ali zahvaljujući režiseru Justin Mitchell-u i ostatak sveta će uživati putem DVD izdanja.


Bob Mould je američki gitarista, pevač i producent poznat po radu sa Hüsker Dü, post-punk bendom za koji može da se kaže da je jedan od najuticajnijih u današnjoj alternativnoj muzici. Da nije bilo Husker Du ne bi se stvorili uslovi za pojavu grunge-a 10-ak godina kasnije. Posle Hüsker Dü Bob Mould je osnovao Sugar koji i pored odličnih albuma nikada nisu zadobili veću pažnju javnosti upravo zbog Seattle scene koja je bila na svom vrhuncu u isto vreme. Na dalje Bob Mould nastupa kao solo umetnik i do sada je izdao devet albuma.

Na albumu Foo Fighters 'Wasting Light' iz 2011. Bob Mould je gostovao u pesmi "Dear Rosemary" i čak je nastupao sa Fighters-ima uživo. Gostovanjem na albumu Foo Fighters Mould je skrenuo pažnju muzičke javnosti na sebe a izdavanjem albuma 'Silver Light' u 2012. godini samo je potvrdio da je bolji nego ikad i da još uvek možemo da računamo na njegove predivne gitarske rifove i pesme.

Nije nikakvo iznenađenje što je Dave Grohl prisustvovao koncertu i poklonio se svom muzičkom ocu, jer Foo Fighters od dana svog postanka do danas nisu ništa drugo nego naslednici zvuka koji je Bob Mould patentirao u radu sa Hüsker Dü i Sugar. Taj zvuk je fuzija gitarske pop muzike sa žestinom hard-core punk-a i vokalima koji se kreću od vrištanja u mikrofon da melanholičnog pevanja.


Redosled pesama na izdanju SEE A LITTLE LIGHT: A Celebration of the Music and Legacy of Bob Mould
1. “Real World” – Craig Finn and Tad Kubler
2. “Good Idea” – Craig Finn and Tad Kubler
3. “Changes” – Craig Finn and Tad Kubler
4. “Your Favorite Thing” – Margaret Cho and Grant-Lee Phillips
5. “I Apologize” – No Age w/Bob Mould
6. “In A Free Land” – No Age w/Bob Mould
7. “Celebrated Summer” – Bob Mould
8. “If I Can’t Change Your Mind” – Bob Mould
9. “Makes No Sense At All” – Bob Mould
10. “Hoover Dam” – Bob Mould

photo: Brendan McWeeney

Coldplay Live 2012 DVD/Blu-Ray

Zvanično obaveštenje Dallas Records:


LIVE 2012
Tour film / live album DVD/CD, Blu-ray 



Dokumentarni film "Live 2012" snimljen je na Mylo Xyloto svetskoj turneji sastava Coldplay. Od juna 2011. godine, kada je turneja otpočela, grupu je gledalo preko tri miliona ljudi. Film je režirao Paul Dugdale koji je odgovoran za koncertne filmove 'Live at the Royal Hall' Adele i 'Worlds On Fire' The Prodigy. Za ovo izdanje su snimani koncerti Coldplay na Stade de France u Parizu, Bell Centre u Montrealu i trijumfalni nastup na Pyramid Stageu festivala Glastonbury 2011.

Frontman sastava Coldplay Chris Martin kaže: 'Mylo Xyloto' turneja je bila najzabavnija koju smo ikad imali. Bila je emocionalno zahtevna od početka, delom zbog toga što smo ponosni na našu muziku, zbog LED narukvica, pirotehnike, lasera i svih tih stvari, ali najviše zbog fantastične publike za koju smo svirali. Tokom godina naša publika je postala bitan element koncerta. Glasni su, raznoliki, puni duše i čine da pesme zvuče puno bolje nego kada ih sami izvodimo. Hteli smo da zadržimo osećaj koji nam daju, i eto koncertnog filma.'



A Reditelj Paul Dugdale kaže: 'Hteli smo da napravimo film koji bi bio koliko intiman, toliko i epski, naglašavajući bleštav nastup Coldplay. Set smo organizovali koristeći snimke sa više koncerata, a Stade de France koji može da primi 75 000 ljudi je bio temelj. Ja sam pristupio ovom filmu na isti način na koji Coldplay doživljava svoje nastupe. U osnovi to je film o ljudima i hteli smo da naglasimo to što je bend smekšao granicu između pozornice i publike. Na koncertima podjednako dodiruju one u prvim i one u zadnjim redovima. To je 90-minutni kaleidoskop emocija. Moj glavni zadatak  je bio da izvedem da se gledaocima oči rašire i da im brže zakucaju srca.'
 
'Live 2012' na CD/DVD, DCD/CD, Blu Ray/CD izdanju,  kao i u digitalnom obliku.

povezane vesti: Coldplay rade na novom albumu

Mike Patton i novi Tomahawk singl VIDEO

'Stone Letter' je novi singl i video spot za super-grupu Tomahawk. Alternativni rock sastav predvodi Mike Patton pevač benda Faith No More, lider bendova Mr. BungleFantomas. Pored Patton-a u Tomahawk su Duane Denison (THE JESUS LIZARD, UNSEMBLE), John Stanier (BATTLES, HELMET) and Trevor Dunn (MELVINS LITE, MR. BUNGLE). Bend postoji od 2001 i izdao je tri albuma.



"Stone Letter" je izdat kao limitirano 7" singl izdanje na dan 23. novembra, poznatiji kao Record Store Day's Black Friday, dan predviđen za rasprodaje u Americi. U digitalnom formatu singl izlazi 4. decembra.

Novi album za Tomahawk pojaviće se u prodaji 29. januara kao izdanje Ipecac Recordings, 'Oddfellows' je naziv albuma.

U poslednjih 5 godina Tomahawk nije bio aktivan kao bend, jer su se članovi posvetili svojim originalnim projektima. Mike Patton se pridružio Faith No More na turneji koja je nazvana Drugi Dolazak. Od 2009. Faith No More su konstantno na turneji ali za snimanje novog materijala članovi benda nisu zainteresovani.


Suede - rešite zagonetku

Na svojoj facebook stranici Suede su počeli odbrojavanje do konačne najave za novi album i predstojeću turneju. Promociju rade serijom od 5 slika na facebook profilu, od kojih su objavljene tri. Do 3. decembra će najava biti potpuna.

1. Slika
2. Slika
Ranije ove godine frontmen benda Brett Anderson je objavio da će zvuk na novom Suede albumu biti mešavina  'Dog Man Star'(drugi album benda iz 1994.) i 'Coming Up'(treći album iz 1996). Novi album oupšte ne podseća na do sada poslednje izdanje benda iz 2002. godine 'A New Morning' dodao je Andreson.

Jedina novu pesmu "For The Strangers" je bend odsvirao na Hop Farm Music Festival u julu ove godine.

Za novi album bend ponovo sarađuje sa producentom Ed Buller-om, on je bio zadužen za prva tri albuma benda, sa kojima su Suede i doživeli svetsku slavu.




3. Slika
Engleski Indie Rock velikani Suede postoje od 1989. godine, Prvi album nazvan po imenu benda izdali su 1993. Sa albuma se pored četiri singla izdvojila pesma "Animal Nitrate". Sa drugog albuma 'Dog Man Star' iz 1994. tri singla su izdata a najprodavaniji je "We Are The Pigs". 'Coming Up' naziv za treći i definitivno najbolji album, sa kojim su dostigli svoj vrhunac i izdali čak pet singla. Neke od pesama sa 'Coming Up' su i danas veliki hitovi, kao "Beautiful Ones", "Trash" i "Lazy".
Četvrti 'Head Music' donosi već promene u prepoznatljivom zvuku Suede, mešavinom elektronike i gitarkog pop-a album odlično prolazi kod kritike. Od četiri izdata singla, "Everything Will Flow" se izdvaja kao favorit publike. Za sada poslednji, peti album benda je izašao 2002. godine i može se reći da je 'A New Morning' najlošiji u Suede diskografiji. Do kraja sledeće 2003. bend se raspao a članovi su se posvetili drugim projektima. 2010. godine bend se ponovo okupio i krenuo na turneju.

Pored Brett Anderson-ona na vokalima, u bendu su i Mat Osman - bas, Simon Gilbert - bubnjevi, Richard Oakes - gitara i Neil Codling - klavijature i ritam gitara.


...

udahni duboko
pogledaj u ogledalo
i nacrtaj osmeh sebi