15. 12. 2012.

Journey na turneji sa Deep Purple i Whitesnake

Od 2011. kada su izdali svoj četrnaesti album 'Eclipse'(ECL1P53) Journey su na neprekidnoj turneji.

U februaru udružuju snage sa Deep Purple na američkoj turneji, marta su samostalno u Japanu. Maj mesec i britanska turneja sa Whitesnake i specijalnim gostima Thunder.


'Eclipse' je drugi album sa novim pevačem Arnel Pinedom, on je zamenio Jeff Scott Soto-a sa kojim bend nije snimao. Pineda je šesti pevač benda, Steve Perry sa kojim je bend doživeo najveći uspeh je napustio bend 1998. posle 21 godina saradnje. Steve Augeri je izdao tri albuma sa Journey i 2006. napušta bend. Jedan od osnivača Gregg Rolie pevač i klavijaturista snimio je prva tri albuma benda.
Arnel Pineda je otkriven preko youtube snimaka, poreklom sa Filipina, pevao je u bendu The Zoo, svirali su svoj materijal ali i pesme Journey, Aerosmith, Led Zeppelin. Neal Schon gitarista Journey je video snimke i kontaktirao pevača. 2008. Journey sa Pinedom izdaju odličan album 'Revelation'. Mediji su bili dosta zainteresovani za priču o Pinedi i Journey. Za kratko vreme bend je povratio uspeh koji je imao sredinom osamdesetih.

O životnoj priči Arnel Pinede režiserka Ramona Diaz je snimila dokumentarni film 'Don't Stop Believin': Everyman's Journey'.

Pored intervjua članovima benda i Pinedine porodice, kamere su pratile pevača na turneji sa Journey po Americi i kao vrhunac rasprodati koncert u Manili na Filipinima pred 25,000 ljudi.

Film se prikazuje po festivalima u toku sledeće godine se očekuje DVD izdanje.


U međuvremenu Neal Schon je objavio svoj sedmi solo album. Osim gitara, svirao je i bas i producirao album 'The Calling'. Pored njega na bubnjevima je Steve Smith, nekadašnji član Journey, Igor Len na klaviru i na dve pesme Jan Hammer na Moog Synth-u. 12 pesama instrumentalnog rocka za prave ljubitelje gitarske muzike.

Jedini video objavljen do sada je za naslovnu pesmu "The Calling", iz nekog razloga je nepotpun, samo tri minuta od pet minuta. Ovo je ne-oficijalni spot za pesmu:

Papa Roach spot za "Where Did The Angels Go?" VIDEO




"Where Did The Angels Go?" drugi spot sa albuma 'The Connection' za kalifornijske rockere Papa Roach. Album je u prvoj nedelji prodat u 22,000 primeraka i našao se na 17. mestu Billboardove Liste albuma. Prvi singl sa albuma je "Still Swingin".

Bend je na turneji sa Stone Sour po Evropi, neki od koncerata su bili odloženi zbog operacije glasnih žica pevača Jacoby Shaddix-a. Ranije ove godine zbog bračnih i problema sa narkoticima Shaddix je razmišljao o samoubistvu, priznao je pevač u nedavnom intervjuu.

recenzija: Papa Roach - The Connection

Sećate se Edwyn Collins-a?

Škotski muzičar najpoznatiji po hitu "A Girl Like You" iz 1994. godine izdaje svoj osmi solo album 'Understated' marta 2013. Album je sniman u londoskom West Heath Studios sam Colliins je producent uz pomoć Seb Lewsley-a.

Na albumu gostuju: Barrie Cadogan (Little Barrie, Primal Scream), James Walbourne (The Pretenders, Ray Davies), Carwyn Ellis (Colorama, The Pretenders), Sean Read (The Rockingbirds, Dexys), David Ruffy (The Ruts, Dexys) i Paul Cook (The Sex Pistols).

Seb Lewsley i Edwyn Collins
Lista pesama na albumu:

'Dilemma'
'Baby Jean'
'Carry On, Carry On'
'31 Years'
'It's A Reason'
'Too Bad'
'Down The Line'
'Forsooth'
'In The Now'
'Understated'
'Love’s Been Good To Me'

Edwyn Collins je svoju karijeru započeo 1976. u bendu Nu-Sonics koji menjaju ime u Orange Juice. Post punk bend od 1979 do 1984 izdaje više singlova i četiri albuma. Najveći hit je pesma "Rip It Up" iz 1983. dostigla je mesto broj 8 na top listi singlova u Britaniji.


Prvi solo album 'Hope and Despair' Collins objavljuje 1989. Najveći uspeh je zabeležio albumom 'Gorgeous George' iz 1994. godine i hitom "A Girl Like You". Za sada poslednji album 'Losing Sleep' izašao je 2010.


Novo izdanje The Flaming Lips VIDEO

Koncertni film 'Freak Night' za američke rockere The Flaming Lips uskoro bi trebao da se pojavi u prodaji. Bend je objavio video trejler izdanja.


The Flaming Lips - Freak Night Preview from Delo Creative on Vimeo.

Film je snimak besplatnog koncerta u njihovom rodnom Oklahoma City, 26. oktobra 2012. Datum izdanja 'Freak Night' još uvek nije poznat. Koncert će biti ponuđen fanovima preko sajta benda, kao digitalni download.

Psihodelični nastup popularnih rockera pevač Wayne Coyne opisuje kao: "Noć veštica za božić."

Album The Flaming Lips and 'Heady Fwends' je izašao ove godine, a sledeće već planiraju novi 'The Terror'. Inspiracija za nove pesme je Steven Drozd član benda i njegova dugogodišnja borba sa narkoticima. 'The Terror' će biti 15. album za The Flaming Lips.
Bend postoji od 1983. godine, prvi album 'Hear It Is' izašao je 1986. U muzičkim pravcima bend se kretao od garage i punk rock-a sa početka karijere, preko indie do psychodelic rock muzike.


Paul McCartney i Nirvana, kako je došlo do saradnje?

Koncert 12/12/12 neće ostati upamćen po količini novca koja je sakupljena za pomoć žrtvama uragana Sandy. Neće ostati upamćen ni po glumcima i ostalim poznatim ličnostima koji su pomogli događaj, ni po nastupu legendi rock muzike kao The Rolling Stones, The Who, Roger Waters, Billy Joel.

Jedino po čemo će se pamtiti je nastup članova Nirvane, Dave Grohl, Krist Novoselic i Pat Smear sa The Beatles Sir Paul McCartney. Na društvenim mrežama bend je prozvan Sirvana ili Paul McKurtney.

U današnjem vremenu komunikacija, kada svako može da kaže šta misli i njegovu misao može da pročita svako sa internet konekcijom. Mnogi i nemaju šta pametno da kažu, na žalost dosta takvih se našlo da pametuje u odbrani lika i dela Kurt Cobain-a. Najveći problem je: zašto je baš Paul McCartney na čelu nove Nirvane!?

Prvo: Kurt Cobain je bio veliki obožavalac The Beatles, i to je često spominjao u intervjuima. Bio je oduševljen muzičkim progresom koji su The Beatles imali na albumima. Na snimanju 'Nevermind' albuma Butch Vig producent je tražio od Cobaina da nasmini vokale, što je ovaj odbijao dok mu Vig nije predočio da su i Beatles nasminavali vokale.

Drugo: Mesecima unazad javnost spekuliše o hologramu Kurt Cobaina i turneji Nirvane sa drugim pevačima. Totalna besmislica, na kojoj bi zaradili mnogi koji nemaju veze sa bendom i muzikom koju je Nirvana svirala.

Treće: Ako već neko i može da zameni umetnika kao što je bio Kurt Cobain, može samo veći od njega, u ovom slučaju to je Paul McCartney čovek koji je postavio standarde rock muzike.

Četvrto: Ovo nije bilo ponovno okupljanje Nirvane, ovo je bio Jam Session povodom filma Sound City i pesma "Cut Me Some Slack" će se naći na soundtracku za film.


Kako je došlo do saradnje između McCartneya i Nirvane?

Već sam pisao o filmu Sound City. Dave Grohl ovog puta i kao režiser je okupio ljude koji su snimali u Sound City Studios u Los Angeles-u. Neki od najboljih albuma američke rock muzike su snimani u City-ju: Nirvana 'Nevermind', Neil Young 'After the Goldrush', Fleetwood Mac 'Rumour's i Tom Petty 'Damn the Torpedoes'. Niko nije znao šta pripremaju Grohl i ekipa koja je iz dana u dan imala sve više članova. Po nešto je moglo da se nasluti iz intervjua. Ljudi koji nikada nisu radili zjedno snimaće nove pesme. Corey Taylor pevač Slipknot i Stone Sour snimao je sa Rick Nielson-om iz Chip Trick-a i sa Rick Sprinfieldom.
Dave Grohl na ovakav izbor muzičara kaže: "Kada sam bio klinac slušao sam sve od Steel Pulse do Slayer-a. Kada pogledam ko je sve snimao u Sound City-ju to dođe kao virtuelni džu-boks. Da smestite sve te ljude zajedno da prave i snimaju muziku, to je prilično cool!"
O snimanju pesama Grohl kaže: "Bio je izazov i eksperiment da snimimo pesmu za jedan dan. Nekoliko puta Jam-ujemo i snimamo, i tako svaki dan sa drugim ljudima."

Još uvek nije poznata uloga McCartneya u celom projektu, ali nov sajt Cut Me Some Slack pokazuje sliku sa trakom iz studija na kojoj piše: finalni master, ime pesme i imena McCartney, Grohl, Novoselic, Smear, sa naznakom da se radi o muzici za film Sound City - Real to Reel.