31. 7. 2013.

Asking Alexandria - From Death to Destiny #recenzija

Sumerian
2013

Kada album bude u žiži interesovanja i novinara i publike još pre nego što je objavljen znate da se sigurno radi o nečemu dobrom. Asking Alexandria metalcore iz Engleske svojim trećim albumom ’From Death to Destiny’ sigurno će duplirati svoju bazu fanova.

Konkretno i bez preterivanja Asking Alexandria otvara disk sa „Don't Pray for Me“ – žestoko! Treći singl je druga na albumu, apsolutni hit „Killing You“, školski primer metalcore-a. Fenomenalna, brza „The Death of Me“, takođe singl, dolazi u dve verzije, kao pesma broj tri i kao poslednja na izdanju ali nešto kraći Rock Mix. Jedan od najvećih hitova na britanskim rock radio stanicama je „Run Free“, prvi singl objavljen pre skoro godinu dana, izuzetna kombinacija veooma žestokih strofa i baš melodičnog refrena. „Break Down the Walls“ u nešto mirnijem ritmu od prethodnih ali zato sledeća „Poison“ nastavlja brutalno kako i dolikuje bendu kakav je Asking Alexandria.
Prva polovina ’From Death to Destiny’ je definitivno metalcore kakav se od njih i očekuje ali druga polovina ne nudi isto. „Creature“ i „White Line Fever“ dosta podsećaju na Five Finger Death Punch što možda i nije loše ali to se ne očekuje od Asking Alexandria-e. Power balada „Moving On“, defintivno potencijalni singl, je suvišna i nepotrebna na ovom albumu ali možda je pravljena za Američko tržište. „The Road“ na momente ide u rock vode pa se vraća u metal...
Howard Jones iz Killswitch Engage je gost u poslednjoj „Until the End“ koja dostojanstveno zatvara ovaj album.



’From Death to Destiny’ je dobar ali ne i odličan album. Nesumnjivo je da će album odlično proći kod publike jer nudi sve što očekujete od njih, već imaju nekoliko ogromna hita a disk se nije ni pojavio u prodaji. Ono što brine su pesme koje baš i ne očekujemo od njih, nedostatak kreativnosti ili samo komercijalniji pristup, već ćemo videti.

Нема коментара:

Постави коментар