22. 7. 2013.

The Winery Dogs - The Winery Dogs #recenzija

Victor Entertainment
2013


The Winery Dogs je projekat u kom učestvuju bubnjar Mike Portnoy (Dream Theater, Avenged Sevenfold) i članovi Mr. Big basista Billy Sheehan (radio i sa David Lee Roth-om, Tony MacAlpine-om, Greg Howe-om, G3...) i gitarista Richie Kotzen (poznat i po radu sa Poison). Prvi album nosi naziv benda.

Kako su i najavili u intervjuima pre samog izdanja grupa će svirati klasični hard rock. I tako u 13 pesama, 60 minuta dobijate predvidljive rock pesme sa “pevljivim” refrenima i solažama koje su rađene po šablonu. Prva polovina albuma sa pesmom “Elevate” koja otvara disk i nije toliko loše, ako volite klasični rock, dok je druga polovina ispunjena baladama i pesmama koje kao da su loša kopija Whitesnake-a.
Ova tri odlična muzičara svakako mogu mnogo više da pruže, deluje kao da su se suzdržavali. Ima i lepih solaža i lepih refrena ali sve to zajedno ne pruža puno slušaocu dovoljno da zadrži pažnju na čitav materijal. Možda je preterano ali ako ste čuli jednu The Winery Dogs pesmu čuli ste ceo album.


Nije ni čudo što je album prvo objavljen u Japanu pa tek u ostatku sveta jer je tamo provereno tržište za retro izvođače. Klasični rock je iznanađujuće veoma popularan i u Americi pa i u ostatku sveta ali nekako deluje da TheWinery Dogs neće profitirati na ovom projektu.

Нема коментара:

Постави коментар