5. 4. 2013.

Stone Sour - House of Gold & Bones Part 2

Roadrunner
2013


Što bi se reklo filmskom terminologijom drugi deo je uglavnom slabiji od prvog, tako je i sa nastavkom ’House Of Gold & Bones’ albuma. Corey Taylor je napravio hrabar korak u svojoj karijeri napravivši dupli konceptualni album, smisliti priču i raspodeliti je u pesme, ali da te pesme zvuče dovoljno dobro da mogu da se slušaju i van koncepta, deluje kao previše ozbiljan posao za nekog ali ne i za pevača Stone Sour i Slipknot!

’House Of Gold & Bones Part 2’ je mračniji od Part 1, ali i jednostavniji. Isti senzibilitet u većini pesama deluje kao da su najbolje numere već bile iskorišćene na prethodnom izdanju. Čini se kao da su pesme podređene tekstu u nameri da priča bude ispričana do kraja ali muzički i tekstualno Part 2 je slabiji od 1.
Red City“ koja otvara album kao da je inspirisana Nine Inch Nails pesmom „Hurt“. „Black John“, pesma broj dva, deluje kao potencijalni singl, ima odličan ritam i odličan refren što je sasvim dovoljno za hit! Sporija „Sadist“ može da se svrsta u lošije pesme na Part 2, u sličnom stilu je i sledeća „Peckinpah“. „Stalemate“ podiže atmosferu na viši nivo a sledeća „Gravesend“ je u Alice In Chains fazonu. Kao da je Corey Taylor ostao bez inspiracije za pesmu „’82“ koja je u klasičnom rock maniru a sličan problem ima i sledeća „The Uncanny Valley“ – najslabiji deo albuma! Kratka „Blue Smoke“ više dođe kao intro za „Do Me A Favor“, prvi singl i najzanimljivija na Part 2 sa odličnim rifom i fantastičnim refrenom. Balada „The Conflagration“ pred kraj albuma nepotrebno spušta nivo podignut prethodnom pesmom, poslednja je naslovna „The House Of Gold & Bones“ koja podseća na „Absolute Zero“ sa Part 1.

Ako uporedimo Part 1 i Part 2 ’House Of Gold & Bones’ albuma prvi je za nijansu bolji od drugog. Ovo je i dalje odličan album jer procentualno ima dosta kvalitetnih pesama. Jedva čekam 2014. kada će Stone Sour izvoditi oba albuma od početka do kraja na koncertima.

Fall Out Boy "Young Volcanoes" AUDIO

Bliži se datum izlaska novog Fall Out Boy albuma 'Save Rock And Roll'. Do 16. aprila, uz dva objavljena singla, možemo slušati i "Young Volcanoes" treću objavljenu pesmu.




povezane vesti:
"The Phoenix" Fall Out Boy VIDEO
Artwork novog Fall Out Boy albuma
Fall Out Boy akustično na francuskom radiju VIDEO

Poslednja strana novog Paramore-a AUDIO

I poslednja strana novog Paramore albuma je objavljena na youtube-u. Pesme koje možete preslušati su:  “(One Of Those) Crazy Girls,” “interlude: I’m Not Angry Anymore,” “Be Alone,” i “Future”. 'Paramore' album je u prodaji 9. aprila.




povezane vesti:
C - Treća strana novog Paramore albuma AUDIO
recenzija: Paramore - Paramore
Paramore B Strana albuma AUDIO
Paramore A strana novog albuma AUDIO