14. 6. 2013.

Jimmy Eat World - Damage #recenzija

RCA Records
2013


Jimmy Eat World pioniri pravca koji nosi naziv pop-punk. Počeli su sa radom početkom devedesetih kada su neki drugi punk bendovi iskoristili priliku i postali svetske zvezde samo zato jer su izdavačke kuće tražile novu Nirvanu. James Adkins i njegov bend su polako i strpljivo gradili karijeru, postigli kultni status i u međuvremenu snimili neke od najznačajnijih pesama moderne rock muzike.

Damage’ osmi studijski album je veoma zreo ako bi se uporedio sa nekim prošlim izdanjima. Nema prevelikih odstupanja na ovom disku, ipak nije jednolinijski, dosta je kompletan i vredi ga slušati od starta do kraja bez prekida. Od uvodne „Appreciation“ koja kao da je delo Bob Mould-a, do poslednje „You Were Good“ vaša pažnja je usmerena ka muzici Jimmy Eat World. Naslovna numera „Damage“ sa izuzetno predivnim refrenom i sa, na neki čudan način, The Cure zvukom koji se probija negde iz pozadine. Možda jesu ikone pop-punka ali sa ovim albumom dobijamo malo više pravog pop zvuka ili usudio bih se da upotrebim jednu ružnu reč: americanu.
How'd You Have Me” i Lean“ su gitarske, kao i prvi singl „I Will Steal You Back“, dok je „Book Of Love“ vesela u strofama a tužna u refrenu – možda i najlepša na albumu!
Please Say No” fina balada baš kao i “Byebyelove” sa izuzetno zaraznim refrenom.


Damage’ je album za opuštanje. Možda će stariji fanovi Jimmy Eat World naći zamerke jer nema hitova kao “Bleed American” ili “The Middle”, nema ni “Sweetness”...

Damage’ deluje kao da je snimljen za nas koji smo već odrasli uz Jimmy Eat World i ne volimo da gledamo u prošlost, ne očekujemo ništa od budućnosti ali nam je sadašnjost veoma važna!

Tonight Alive novi singl VIDEO

Novi lyric video za pesmu "The Ocean" sa njihovog drugog albuma 'The Other Side' čije se objavljivanje očekuje u septembru. Australijski pop punk sastav Tonight Alive predvođeni pevačicom Jenna McDougall polako osvajaju evropsko tržište, jedini njihov problem je što i dalje previše zvuče kao Paramore!




povezane vesti:
Tonight Alive uživo VIDEO

Dodela Kerrang! nagrada 2013 VIDEO

U Londonu su sinoć dodeljene nagrade čuvenog Kerrang! magazina. Među pobednicima su Iron Maiden, Pantera, Bring Me The Horizon...

Po kategorijama:
-najbolji novi britanski bend: LOWER THAN ATLANTIS
-najbolji internacionalni novi bend: OF MICE & MEN
-najbolji singl: FALL OUT BOY - "The Phoenix"
-najbolji album: BIFFY CLYRO - "Opposites
-dvorana slavnih-Hall Of Fame: PANTERA
-Kerrang! nagrada za inspiraciju: IRON MAIDEN
-najbolji muški izvođač: Ben Bruce (ASKING ALEXANDRIA)
-najbolji ženski izvođač: Lzzy Hale (HALESTORM)
-najbolji koncertni bend: BLACK VEIL BRIDES
-Relentless-nagrada sponzora: YOUNG GUNS
-najbolji spot: PIERCE THE VEIL - "King For A Day" (feat. Kellin Quinn)
-najbolji internacionalni bend: ALL TIME LOW
-Kerrang! ikona: VENOM
-najbollji britanski bend: BRING ME THE HORIZON
-nagrada za najbolje poruke na Twitter-u: Gerard Way (MY CHEMICAL ROMANCE)
-Kerrang! legende: SLAYER
-u službi rock muzici: QUEEN
-najbolji događaj: YOU ME AT SIX: "The Final Night Of Sin"
-najbolji festival: Download

Snimak sa ceremonije pre dodele nagrada:

Black Star Riders - Hey Judas VIDEO

Prvi zvanični video spot za novi Thin Lizzy, tj. Black Star Riders.



povezane vesti:
Black Star Riders na turneji VIDEO
recenzija: Black Star Riders - All Hell Broke Loose
Black Star Riders - All Hell Breaks Loose STREAM

Sonic Boom Six - Karma Is A Bitch VIDEO

Novi singl za Sonic Boom Six, fantastična "Karma Is A Bitch" pojaviće se 17. juna kao singl izdanje za Xtra Mile Recordings. Pored naslovne pesme još dve neobjavljene su deo singl izdanja:
1) Karma is a Bitch
2) A Little Bit of Reggae (with Version City Rockers)
3) Virus (Acoustic Version)

Video su radili Thirskploitation films.


povezane vesti:
Sonic Boom Six intervju u kadi? Što da ne! VIDEO
Sonic Boom Six obradili The Streets VIDEO
recenzija: Sonic Boom Six - Sonic Boom Six

Falling In Reverse - Fashionably Late #recenzija

Epitaph Records
2013


Dolaziš sa posla koji mrziš a znaš da te čeka novi Falling In Reverse za slušanje, to je već nešto što vraća osmeh na lice!!

’Fashionably Late’ drugi album američkog post-hardcore benda još pre objavljivanja je podelio publiku zbog sasvim novog pristupa u pisanju pesama, u prevodu Ronnie Radke je počeo da repuje!!! Rep i metal nisu ništa novo i stvarno je čudno što se i danas ljudi gnušaju kada se neko usudi da pomeša ta dva žanra. U svakom slučaju novi Falling in Reverse je: metalcore na jednoj strani a na drugoj metalPOP?!
I naravno dodajte rep i (PAZI SAD!!) country!!!! Možda i previše uzvičnika za uvodni pasus ali to su ipak Falling in Reverse kod njih nije ništa obično!

Počnimo od prve pesme: „Champion“ neočekivano žestoka sa naravno fenomenalnim i pevljivim refrenom, druga „Bad Girls Club“ najbolje može da se opiše „kako bi Gwen Stefani zvučala da je metal“...
Rolling Stone“ ponovo žestoki rifovi, jedino je refren dosta sličan kao u prethodnoj pesmi. Radke-ovo repovanje je deo skoro svake pesme, ima malo i elektro elemenata - nešto slično kao Korn i Skrillex.
Naslovna numera, pevljiva „Fashionably Late“ je u srednjem tempu koliko da se malo smanje tenzije i pripremi teren za prvi singl „Alone“ rep pesmu sa ubitačnim metal refrenom.
Born To Lead“ za razliku od prethodne rep/metal je u totalnom viking metal fazonu, brze gitare, duga solaža i bez repovanja Ronnie Radke-a. Sedma „It's Over When It's Over“ kreće kao rep nastavlja u rock maniru, dosta sporijeg ritma od prethodnih. U pesmi „Game Over“ zapravo i koriste zvuke iz starih video igara, još jedna pop-metal kombinacija(ko je slušao Bloodhound Gang ovakve pesme mu nisu strane).
Metalcore „Self-Destruct Personality“ sa pevljivim refrenom i ubistvenom solažom Jacky Vincent-a. Koliko benda može da iskoristi lavež psa za pesmu, ne mnogo, Falling In Reverse su uspeli, „Fuck The Rest“ pomalo podseća na „Playmate Of The Year“ benda Zebrahead jer ima slične gitare i pop punk ritam. Mlaka i lagana „Keep Holding On“ svakako deluje kao potencialni singl, nije baš balada ali uz klavir koji je dodat ostalim instrumentima i refren koji se ponavlja u nedogled kao stvorena za snimanje spota sa nekim prelepim devojkama. Od Falling In Reverse sam stvarno svašta očekivao ali country/metal to nisam, „Drifter“ je baš to, slide gitara čak i Radke je pogodio senzibilitet country pevača, čuju se violine u pozadini, kako bih voleo da ova pesma dobije spot...

Svakako odličan album, dosta neozbiljan ali sa puno energije za razliku od njihovog debija na drugom se nisu opredelili za jedan pravac već su dozvolili sebi da idu u svakom muzičkom smeru koji im je pao na pamet. Od Falling In Reverse ne možete da očekujete ozbiljnost Pantera-e, razbijanje Parkway Drive-a... Radke i njegov bend pevaju o sexu, o devojkama, o problemima odrastanja i kao da ih nije briga o ozbiljninim temama kojima se drugi bendovi bave u svojim tekstovima. Zavisi šta očekujete od Falling In Reverse to možete i da dobijete: pevljivi refreni – ima ih i previše; moćne gitarske solaže – nema ih puno ali ove koje su snimili su više nego dobre; teški rifovi – toga ima sasvim dovoljno. Nisu Falling In Reverse postali Hollywood Undead na albumu ’Fashionably Late’ samo su im pokazali kako treba da se kombinuje metal i rep!