15. 6. 2013.

Letlive - "Banshee (Ghost Fame)" #video

Novi spot za američki post-hardcore letlive sa njihovog predtojećeg, četvrtog po redu albuma 'The Blackest Beautiful'. Muzički su slični Enter Shikari-ju sa kojima su već nekoliko puta išli na turneju.
Od 2011. su deo Epitaph Records kuće koja ima trenutno najaktuelnija izdanja moderne rock muzike(Bring Me The Horizon, Falling In Reverse...).
Novi album letlive izlazi 9.jula.


Kim Deal napustila The Pixies #vesti

To bi možda i bila vest da su The Pixies bend koji je aktivan i objavljuje novu muziku. Osnovani 1986, trajali do 1993. ponovo se oformili 2004. i do 2011. živeli od stare slave. Samo jednu, beznačajnu pesmu "Bam Thwok" su objavili 2004.

Možda jedan od najuticajnijih bendova alternativnog rock-a i dan danas su njihova četiri albuma inspiracija mnogim mladim bendovima. Svako od četiri člana ima svoje projekte: Frank Black pored solo karijere trenutno radi sa supergrupom Thriftstore Masterpiece. Kim Deal je ponovo oformila The Breeders i trenutno je na turneji sa njima.



povezane vesti:
Ako znate ko su The Breeders onda niste baš mladi... VIDEO

Download Festival 2013 - Dan prvi

Najvažniji festival za rock i metal se trenutno održava u blizini Castle Donington-a u Donington Parku, mestu gde su se nekada održavale trke Formule 1 i Moto GP-a. Čuveni Monsters Of Rock festival je trajao od 1980-1996.
Od 2002. godine Live Nation(trenutno najveća promoterska kuća na svetu) postavlja Andy Copping-a na čelo novog festivala. Na istom mestu gde je bio i Monsters Of Rock sada je Download Festival.
Čast da otvore nov festival su imali, ko bi drugi, Iron Maiden i to 31. maja 2003. Prve dve godine festival traje samo dva dana, od 2005. tri dana i uvek je početkom juna meseca.
Kao glavne zvezde tokom godina su se smenjivali razni bendovi: Linkin Park, Metallica, Tool, Guns N' Roses, ali i možda neočekivano: My Chemical Romance, The Offspring, Lostprophets.
AC/DC su 2010. imali svoju binu na kojoj su samo oni nastupali.
Kao glavne zvezde se uglavnom pojavljuju već provereni velikani rock i metal muzike, 2012. su pored Black Sabbath i Metallica-e nastupili i The Prodigy, ove godine u petak 14. juna Slipknot su održali nastup, subota je rezervisana za Iron Maiden i njihov Maiden England nastup, festival u nedelju zatvaraju nemački Rammstein.
Ako se glavne zvezde uvek pažljivo biraju jer ipak oni su ti koji prodaju ulaznice, bendovi koji nastupaju ispred velikana i na manjim binama su veoma raznoliki. Chase & Status su bili iznenađenje na glavnoj bini 2012. ove godine su Gogol Bordello na drugoj (Zippo Encore Stage) oduševili sve prisutne.
Snimci sa nastupa će se pojaviti u narednim nedeljama, možda i mesecima, to je pomalo čudno jer nema nikakvog prenosa koncerata preko interneta već godinama, svi ostali veliki festivali imaju uživo stream(Rock Am Ring, Bloodstock, Reading...)

Ah da, najvažniji deo ovog festivala je blato kog ima u izobilju jer kiša pada na svaka dva sata, bukvalno!

Atmosferu iza bine i sa pres konferencija možete videti ovde

povezane vesti:
I Bruce Dickinson deo humanitarne akcije VIDEO 
Download Festival dodao još imena
Zašto su Scorpions odbili Download Festival