7. 7. 2013.

letLive. - The Blackest Beautiful #recenzija

Epitaph Records
2013


Pravo je zadovoljstvo baviti se recenziranjem kada imate prilike da pišete o bendovima koji objave ovako dobar album! Američki letLive. svojim trećim albumom ‘The Blackest Beautiful’ pokazali su kako da budete veoma moćni i agresivni u svojoj muzici ali i mirni i staloženi. Način na koji oni iz totalnog hardcore-a pređu u mnogo mirnije vode je jedinstven!

Sa pesmom “Banshee (Ghost Fame)” koja otvara ovaj album imate osećaj da vas neko konstantno udara u glavu a vama se to sviđa!! „Empty Elvis“ koja sledi, sa istim ritmom nastavlja da vas oduševljava svojom kontrolisanom agresijom. Izlet u hip hop sa trećom, provokativnom i sporijom „White America's Beautiful Black Market“.
Pesma „The Fear Fever“ deluje dosta komercijalnije od ostalih, kao letLive. u ogledalu, kao da je izvodi neki drugi bend. Po malo u math core fazonu šesta „Virgin Dirt“. Neočekivano u dance(uzeti sa rezervom) ritmu „Younger“ deluje kao mračna verzija Paramore ili Fall Out Boy, meni svakako omiljena pesma na albumu. Sa „The Priest And Used Cars“ se vraćaju u žestinu sa početka albuma i tako i završavaju izdanje pesmom „27 Club“.

Kako koji bend potpiše za Epitaph Records odmah objavi najbolji album u karijeri, tako i letLive. Da se ne treba ograničiti na jedan pravac prilikom stvaranja muzike mislim da bi već svi trebalo da znaju. Čini se da je sve što ima core u svom muzičkom opisu danas popularno među ljudima i medijima koji prate savremenu rock muziku. letLive. su već sa prvim singlom „Banshee (Ghost Fame)” uzburkali rock i metal scenu i već su uvršteni u redovan program na evropskim radio stanicama. Dosta je dobrih albuma objavljeno ove godine a ‘The Blackest Beautiful’ je jedan od njih.

10 pankera koji su bogatiji nego što mislite


Portal dyingscene je sastavio tekt o deset punk izvođača i njihovim zaradama:

10. Marky Ramone – $2 Million 

Najverovatnije troši na: kožne jakne, možda?
Dugogodišnji član Ramones je sigurno najniže na listi. Izgleda da nije dobio ni centi od milion prodatih majci sa logom Ramones ljudima koji ne znaju da navedu ime barem jednog člana benda.

9. Lars Frederiksen – $10 Million
Najverovatnije troši na: tetovaže i tregere(?)
Gitarista Rancid takođe je i suvlasnik popularnog tatoo Shop-a NYHC Tattoo (osnivači Vinnie Stigma iz Agnostic Front i Jimmy Gestapo iz Murphy’s Law) kao i Skunx Tattoo Parlour u Japanu. Pored muzike Lars je i tattoo majstor. Očigledno ima zarade u tom biznisu jer kako bi drugačije opravdao svoje istetovirano čelo.

8. Tim Armstrong – $13 Million
Najverovatnije troši na: troškove snimanja Tim Timebomb projekta
Ko-osnivač Rancid, Operation Ivy, Transplants i Hellcat Records-a je svakako zaslužio svoj deo punk marketa. Kao dodatna zarada su i specijalne Tim Armstrong gitare koje proizvodi Gretsch.

7. Davey Havok – $20 Million
Najverovatnije troši na: odela, časove glume
Frontmen AFI je nekada bio siromašan momak sa East Bay-a, ali danas je prava rock zvezda. Spotovi na MTV-ju, veliki izdavač, čak se pojavljuje u filmovima sa Rob Lowe-om - dobro, niko nije gledao taj film ali vredi spomenuti. Elitisti se gnušaju kada se za AFI kaže da su pank danas ali oni se bave prodajom ploča i taj im posao dobro ide.

6. Ian Mackaye – $25 million
Najverovatnije troši na: ne na droge
Najpoznatiji kao pevač Minor Threat i kao pevač/gitarista Fugazi-a, takođe je i ko-osnivač nezavisne Dischord Records. Ian Mackeye je tokom godina sakupio popriličnu svotu novca, kako je to moguće nije poznato.

5. Billie Joe Armstrong – $55 million
Najverovatnije troši na: kreon i ogromne postere samog sebe
Pričamo o Green Day, svi možemo da se složimo da su oni mainstream bend. 55 miliona je možda iznenađujuća cifra. Oni čak imaju i svoj mjuzikl. Svo lomljenje gitara na bini i "Jebite se" stav deluje malo manje prkosno kada vidite koliko je "težak".

4. Dexter Holland – $65 million
Najverovatnije troši na: Avione (ima pilotsku dozvolu), ljuti kečap (dali neko zapravo jede Gringo Bandito?)
Frontman The Offspring-a je završio biologiju i molekularnu biologiju na University of Southern California. Posle se pridružio The Offspring. Momak svakako nije idiot. Sigurno ima milion dodatnih stvari na kojima radi pored svog pank benda. Bio je vlasnik Nitro Recordsa '90-tih kada se moglo zaraditi od panka i pokretanje linije ljutog kečapa su podaci koji idu u korist njegovog bankovnog računa.

3, 2 &1: Blink 182 (Barker, Delonge & Hoppus)
Travis Barker najverovatnije troši na: tetovaže ali ne na letenje avio prevozom
Tom Delonge najverovatnije troši na: snimanje Angels & Airwaves filmova
Mark Hoppus najverovatnije troši na: karte za fudbalske utakmice, i na šta god Britanci troše pare (živi u Londonu!)
Nije iznenađenje da momci iz Blink 182 zarađuju dosta. Osim mainstream uspeha svako od njih ima i svoje druge projekte. Zaradili su i preko filmova i televizije (Barker je imao svoj reality, Hopus emisiju na Fuse kanalu, Delonge je snimao filmove sa svojim drugim bendom, ali nema podataka da ih je iko gledao). Mark i Tom su vlasnici kompanija Atticus i Macbeth Footwear, Hoppus dosta radi i kao produent drugim bendovima. Prosto rečeno bogati se bogate.
Hoppus i Delonge se procenjuju na $60 miliona dok je Barker dostigao $85 miliona.

Ko nedostaje: Fat Mike ($$$$???)
Najverovatnije troši na: BDSM opremu i drogu
Nije poznato koliko na računu ima Fat Mike iz NOFX, frontmen jednog od najpoznatijih pank bendova danas i suvlasnik je najvoljenije pank izdavačke kuće(Fat Wreck Chords). 2008. je prodao svoju kuću za $5 miliona tako da sigurno ima para i zaslužuje da bude na listi.

Rise Records kompilacija 200 najboljih pesama #video #stream

Nezavisna izdavačka kuća iz Portlanda napravila je kompilaciju svojih izvođača. Retrospektiva njihovog izdavaštva od 1991. do danas može se naći kao 3 CD ili 5 LP izdanje. Na youtube-u su postavili playlistu sa 50 odabranih singlova.

Neka od imena koji su deo Rise Records: The Devil Wears Prada, Dance Gavin Dance, Miss May I, Sleeping With Sirens, Of Mice & Men, Poison The Well...