19. 7. 2013.

We Came as Romans - Tracing Back Roots #recenzija

Equal Vision/Nuclear Blast
2013


Ovo je definitivno godina za metalcore pravac u kom je svaki bend drugačiji od prethodnog. We Came As Romans predstavnici melodičnog metalcore-a svojim trećim albumom ’Tracing Back Roots’ prete da će postati mainstream bend. U svakom slučaju posle ovog izdanja sasvim je očekivano da će njihova popularnost postati enormna!


Naslovna „Tracing Back Roots“ otvara disk i može se reći da je najagresvnija sa dosta teških rifova i tzv. vrištećim vokalima. Treći singl objavljen pre nekoliko dana je druga na albumu „Fade Away“ refren koji danima nećete izbaciti iz glave. „I Survive“ neodoljivo podseća na „Leader Of A Broken Heart“ Papa Roach-a, prva balada na albumu, gost je Aaron Gillespie iz The Almost(alternativni rock bend). Povratak u žestoke rifove sa „Ghost“ kao i na kombinaciju prljavi vokali (David Stephens) i čisti vokali (Kyle Pavone). Nastavljaju žestoko i sa „Present, Future, and Past”, smiruju se sa “Never Let Me Go” i onda sledi prvi zvanični singl ‘Tracing Back Roots’ albuma.
Hope” je pesma koja je toliko melodična da se bez problema možete zaljubiti u nju! Refren je fenomenalan, pevljiv, lako se pamti, rifovi su odlični, ne preterano žestoki, oba vokala se praktično nadopunjuju. Nije ni čudo što su We Came As Romans odabrali baš “Hope” za prvi singl.
Teško je predvideti koja bi pesma mogla da bude sledeći singl jer svaka od njih bi bez problema mogla da postane hit, možda “A Moment” koja počinje kao balada a nastavlja kao sa dobrim rock rifom. “I Am Free” je nešto drugačija jer gitare kao da vuku ostale za sobom a oba vokala se poklapaju i ne dele se na suprotnosti, slično kako je otvoren album zatvara skoro pa klasična metalcore pesma “Through the Darkest Dark and Brightest Bright” (sa još jednim izuzetno pevljivim refrenom).



Ovi momci su definitivno kraljevi dobrih refrena, a ovaj album me izuzetno podseća na Linkin Park ‘Hybrid Theory’ svakako ne muzički, već po tome što je nestvarno dobar. Metalcore čistunci će možda prigovarati da We Came As Romans nisu deo njihovog žanra i možda su u pravu ali u tom žanru je praktično sve i dozvoljeno i svaki od trenutno popularnih bendova je jedinstven na svoj način.

Russia Today intervju sa Blackmore's Night #video

Ruski informativni kanal Russia Today ugostio je Ritchie Blackmore-a i Candice Night u emisiji Prime Time. Novinarka Alexandra Obmanets je uradila intervju pre njihovog koncerta 18. juna u Moskvi.



povezane vesti:
Blackmore's Night na Nemačkoj televiziji #video
Blackmore's Night drugi spot #video
Blackmore's Night - Dancer and the Moon #recenzija

Enter Shikari vinil reizdanje #vesti #video

Žanrovski neopredeljeni Enter Shikari će reizdati svoj prvi album 'Take To The Skies' na vinilu.

Iz zvaničnog saopštenja:
"Album se ne štampa već šest godina i nećemo da naši fanovi plaćaju na ebay-u po £150 za svoj primerak. Tako da smo odlučili da je pravo vreme da re-izdamo album na vinilu. Prvo će izaći limitirana (samo 500 primeraka) 2x12" kolor vinil verzija, datum je 5. avgust.

Ako naručite preko Banquet Records-a dobijate primerak potpisan od strane benda a ne sa štampanim autogramima što je postala praksa ovih dana (šta je sa tim ljudima ne mogu ni da daju autogram ako im neko ne plati na ruke!!!)."
Uz svaki vinil dobijate i CD izdanje.
Sa  'Take To The Skies' su se izdvojili hitovi koje i danas bend izvodi uživo: Mothership, Anything Can Happen in the Next Half Hour..., Sorry, You're Not a Winner.

Enter Shikari su bend koji se u svojim tekstovima ozbiljno kritički odnosi prema globalizmu, medicinskim korporacijama, političarima... A u zadnje vreme su krenuli i protiv svojih kolega koje gledaju da zarade na svojim fanovima, te im naplaćuju autograme i upoznavanje sa njima.

Pre ulaska u studio i snimanja svog četvrtog albuma bend je, ponovo, na turneji po Evropi. Rou Reynolds i ostala tri člana će na ovogodišnjem Reading/Leeds festivalu predstaviti i alter ego svog benda Shikari Sound System, electro/dance verzije pesama bez gitara.


Uz treći novi singl uskoro nas očekuje i 'Bootleg Series Vol.5 - Live At The Barrowland' CD+DVD. U proteklih par meseci dva nova singla su objavljena: prvi "The Paddington Frisk" veoma kratka pesma i laganija "Radiate".

Sa nedavno održanog Download Festivala:


povezane vesti:

Detalji novog New Model Army albuma 'Between Dog and Wolf' #vesti

'Between Dog and Wolf' je ime albuma, datum je 23. septembar, izdavač earMUSIC.
Album je sniman u Los Angelesu, produkciju je radio bend a mix je prepušten Joe Barresi-u (poznat po radu sa Soundgarden, Queens of the Stone Age, Tool). Izdanje je najavljeno kao revolucionarno u odnosu na ostale dosadašnje. Ovo je prvi materijal na kome je doprineo i novi basista Ceri Monger, najmlađi u bendu sa samo 26 godina.
Omot je uradio umetnik Joolz, dugogodišnji saradnik New Model Army.

Posle albuma 'Between Dog and Wolf' dolazi i dokumentarac o istoriji benda sniman tokom proteklih četiri godina sa režiserom Matt Reid-om.

Lista pesama:
Horsemen
March In September
Seven Times
Did You make it Safe
I Need More Time
Pull The Sun
Lean Back and Fall
Knievel
Storm Clouds
Between Dog and Wolf
Quasr El Nil Bridge
Tomorrow Came
Summer Moors
Ghosts



povezane vesti:
Underground velikani New Model Army objavljuju novi album

Preslušajte novi We Came As Romans album #stream #video

Album koji čekamo sa nestrpljenjem već nekoliko meseci 'Tracing Back Roots' će u ponedeljak biti zvanično objavljen a već danas ga možete preslušati ovde!!!




povezane vesti: 
We Came As Romans na MTV-ju #audio
Još dve We Came As Romans pesme #audio
We Came As Romans nova pesma #audio

All Time Low "Dear Maria, Count Me In" uživo #video

Druga objavljena pesma sa Guitar Center Sessions emisije je "Dear Maria, Count Me In" jedna od prvih pesama koja je zabeležila veći uspeh na top listama u Americi.



povezane vesti:
All Time Low - "Backseat Serenade" uživo #video
Hopeless Records letnja kompilacija #stream

Avenged Sevenfold #HailToTheKing uživo #video

Na festivalu u Wisconsin-u Avenged Sevenfold su po prvi put odsvirali svoj novi singl "Hail To The King".
Dan pre objavljivanja novog diska bend će odsvirati besplatan koncert u Los Angelesu 26. avgusta.

omot singla
omot albuma


povezane vesti:
Svi omoti novog Avenged Sevenfold albuma #vesti
Avenged Sevenfold detalji novog albuma #vesti #video
"Hail to the King" - Avenged Sevenfold #video #premijera

Jon Lord knjiga fotografija #vesti

Na godišnjicu od smrti Jon Lorda najavljena je knjiga fotografija 'All Those Years Ago'. Izdavač Rufus Stone Limited Editions će knjigu objaviti decembra ove godine.

'All Those Years Ago' će sadržati do sada neobjavljene fotografije, porodične kao i slike koje su darovali kolekciji Jon-ovi prijatelji i porodica, kao dodatak je neobjavljena muzika i DVD sa koncertnim snimcima.

Zvaničnici izdavača su izdali saopštenje u kome kažu da su oduvek hteli da objave knjigu fotografija Jon-a Lord-a. Na žalost planovi koje su imali sa muzičarem lično su zaustavljeni kada se on razboleo ali sada posle njegove smrti u saradnji sa Vicky Lord (suprugom) i njegovim prijateljima ova knjiga će konačno biti objavljena.
U knjizi će se naći dosta neobjavlejnih fotografija čak i iz vremena kada nije bio profesionalni muzičar, iz njegovih početaka sa Artwoods, preko vremena sa Deep Purple, PAL, Whitesnake... Takođe deo ove knjige će biti i fotografije koje je sam Jon Lord slikao.

Kao i neobjavljene fotografije i do sada neobjavljena muzika će biti dodatak, jedna od pesama nosi naziv 'All Those Years Ago' po kojoj je i knjiga dobila ime.

Da budete uvek obavešteni o novitetima vezanim za ovo izdanje prijavite se na www.jonlordphotobook.com ili na facebook stranicu https://www.facebook.com/JonLord.org a ako želite da doprinesete svojim fotografijama Jon Lord-a pišite na book@jonlord.org

Inače izdavač Rufus Stone Limited Editions je tokom 2012. objavio knjigu fotografija sa nezaboravnog koncerta Deep Purple sa California Jam festivala iz 1974. Jon Lord je sarađivao sa izdavačem na objaviljivanju knjige.
povezane vesti:

Jon Lord - Umetnik I Njegovo Delo #jonlord #rip
Koncert za Jon Lord-a #vesti
Deep Purple se zahvalili fanovima #vesti