20. 8. 2013.

We Are The In Crowd "Attention" lyric #video

Crazy Town - pokušaj povratka #video

Zaboravljeni rap metal bend Crazytown su ozbiljni oko njihovog povratka na scenu, nije ih pokolebalo ni što ih je većina eminentnih novinara popljuvalo još na prvu vest o njihovom novom materijalu. Ništa novo još uvek nismo čuli jer još uvek ništa nije ni objavljeno. 53 sekunde pesme koja nosi naziv "Hit That Switch" je postavljeno na njihovoj youtube stranici. Šta će se o svega toga ispasti ostaje da sačekamo i vidimo...


povezane vesti:
Crazy Town se vraćaju! Ko su oni, pitate se? #video

Poslednji Ministry album #video #vesti

Al Jourgensen glavni čovek industrial velikana Ministry najavio je da je ovo poslednje izdanje benda. U proteklih godinu dana je často davao takve izjave i nije baš bilo najjasnije dali je u pitanju potpuni kraj benda ili odustajanje od koncertnih nastupa, izdavanja albuma. Uvek kontroverzni Jourgensen je pre par dana izjavio: "Ne kažem da više neće biti koncerata Ministry, možda hoće, možda neće. Tvrdim da neće biti novog albuma benda, to obećavam".

Od smrti gitariste Mike Scaccia pevač je počeo sa ovakvim izjavama. "Bio mi je kao brat, najbolji prijatelj. Dok je god bio sa mnom znao sam da je sve u redu. Neće da zarađujem na njegovoj smrti, mnogi drugi to rade ja imam i druge projekte." rekao je Jourgensen.

Novi i poslednji album benda 'From Beer to Eternity' pojaviće se 9. septembra, takođe je i poslednje izdanje na kome je učestvovao gitarista Mike Scaccia.

Prvi singl je "PermaWar".


Preslušajte novi Franz Ferdinand #stream

'Right Thoughts, Right Words, Right Action' je naslov novog albuma za četvorku iz Glazgova. Franz Ferdinand se vraćaju posle četiri godine pauze i ne baš uspešnog izdanja 'Tonight: Franz Ferdinand' iz 2009. Pre skoro deset godina bend se pojavio singlom "Take Me Out" - retro new wave pesmom koja je preko noći zavladala top listama i muzičkim radio stanicama, čak i na tv-u jer su u to vreme muzički kanali puštali spotove.
Pre dve godine zlonamerne glasine su kružile da je Franz Ferdinand prestao sa radom ali na sreću njihovih fanova to nije bilo istina.
Prvi singl sa novog diska je "Right Action".

Album je moguće preslušati preko npr.org

povezane vesti:
Franz Ferdinand "Right Action" #video
Novi Franz Ferdinand VIDEO
Povratak Franz Ferdinand VIDEO

We Are The In Crowd novi singl Attention #audio

New York pop/punk kvintet We Are The In Crowd obradovali su svoje fanove novom pesmom. Singl "Attention" može da se preuzme preko itunes-a i nezavistan je izdanje. Debi album benda 'Best Intentions' izašao je 2011. Vesti i najave novog diska još uvek nema. We Are The In Crowd predvodi pevačica Tay Jardine i za mnoge oni su samo još jedna kopija Paramore-a.



povezane vesti:
Hopeless Records letnja kompilacija #stream

Hellsongs - These Are Evil Times... #recenzija

Tapete Records
2013

Hellsongs su bend o kome bi trebalo da  se priča a njihove pesme da budu aktuelni hitovi na svetskim radio stanicama, na žalost nije tako. Trio iz Švedske koji snima nadasve originalne verzije poznatih heavy metal hitova baš se i ne uklapa u trenutni svetski muzički trend.

Album otvara prvi singl “Iron Man” obrada čuvenog hita Black Sabbath, kao i sve obrade Hellsongs-a i ova je promenjena do neprepoznatljivosti. Teško je priznati ali možda i najbolja obrada u njihovoj karijeri. ’These Are Evil Times...’ je pretežno miran albuma sa više balada tj. sporih pesama.
Zanimljiva je disko varijanta Rammstein pesme „Engel“.Treći album donosi i najviše autorskog materijala, drugi singl je za fantastičnu i veselu „Equality“ koja i pored ritma koji podiže raspoloženje nosi snažnu poruku o jednakosti među ljudima.
Tužna „Cold“ je jedna od jačih balada na ovom disku. Pored primarnih ženskih vokala za koje je zadužena My Engström Renman ovog puta je i Kalle Karlsson lider i gitarista otpevao nekoliko pesama.
Eyemaster“ švedskog death metal benda Entombed je u verziji Hellsongs samo prelepa tužna balada.
Autorska „Oh, Rosseau!“ Sa muškim vokalom i rege prizvukom je odličan uvod u pesmu koja je prethodila ’These Are Evil Times...’ albumu. Snimljena kao posveta Ronnie James Dio-u „Stand Up And Shout“ ostaje verna originalu koliko je to moguće kada su u pitanju Hellsongs.
Kalle Karlsson zatvara album u ozbiljnoj „Music Took My Life“.


Prvi album sa novom pevačicom My Engström Renman doneo je promenu u smislu da ima više Hellsongs numera a manje obrada. Jedinstven stil muzike (lounge metal) ovog benda je svakako nešto najoriginalnije što ćete naći na muzičkoj sceni. Kao da je pravljeno za sve nas koji ne volimo da se opredelimo za jedan žanr.



Zahvaljujem se izdavaču Tapete Records na ustpljenom albumu benda zbog pisanja ove recenzije. Album These Are Evil Times izlazi 30. avgusta posetite stranice facebook.com/hellsongs i itunes.apple.com 
Special thanks to lovely people of Tapete Records for sending me this great album to write a review!

Skindred novi singl #audio

Ovog vikenda nastupaju na Reading & Leeds festivalu u Britaniji i povodom toga postavili su novu pesmu na svom soundcloud profilu. Singl "Ninja" dolazi sa 'Kill The Power', njihovog petog albuma. Više informacija o samom izdanju će biti uskoro objavljeno.


Blue October prvi spot #video

Prvi video promo sa novog albuma 'Sway' je za singl "Bleed Out". Novo sedmo studijsko izdanje benda je od danas u prodaji. Do sada su objavljena dva singla, drugi je "Angels In Everything".




povezane vesti:
Blue October novi album #video