18. 9. 2013.

Probajte nešto novo - Brother And Bones #video

Fantastični britanski rock bend Brother And Bones uskoro će objaviti novi EP 'To Be Alive'.
Naslovna pesma je i prvi spot sa izdanja. Postoje od 2011. dolaze iz Glazgova, bend se sastoji od dve gitare (akustična i električna), bas, bubnjevi i perkusije. Njihova muzika bi mogla da se opiše kao mešavina energije Mumford & Sons sa emotivnošću Bruce Springsteen-a i pop senzibilitetom Kings Of Leon, ali najbolje je da im posvetite svoje vreme i poslušate njihovu muziku jer vas neće ostaviti ravnodušnim...
Do sada su objavili nekoliko EP izdanja.


Deep Purple najava singla #vesti

Treći singl sa 'Now What?!' albuma je "Above And Beyond". Napisana kao posveta osnivaču i dugogodišnjem klavijaturisti Jon Lord-u. Singl će se pojaviti 25. oktobra u formatima:
-7” purpurni vinil (B strana: "Space Truckin’" uživo iz Italije snimljeno na 'Now What?!' turneji
-CD singl sa bonus pesmama: "Things I’ve Never Said" (neobjavljena verzija); "Space Truckin’" uživo iz Italije snimljeno na 'Now What?!' turneji; "Hush" uživo iz Italije snimljeno na 'Now What?!' turneji

Omot singla je rad mladog umetnika koji je pobedio na takmičenju koje je bend organizovao.


U ostalim Deep Purple vestima, limitirano re-izdanje 'Now What?!' albuma će se pojaviti u prodaji 8. novembra. Uz regularnu verziju albuma bonus je dodatni disk 'Now What?! Live Tapes'. 70 minuta uživo materijala snimljenog na turneji po Italiji, Švedskoj i Nemačkoj. Uz nove hitove na disku će se naći i klasični hitovi benda. 19. studijski album grupe se do sada prodao u preko 250.000 primeraka i dospeo na prvo mesto liste albuma u četiri zemlje.

Cancer Bats - R.A.T.S. #video #premijera

Novi spot za kanadske metalce Cancer Bats dolazi sa njihovog četvrtog albuma 'Dead Set On Living' objavljenog prošle godine. U "R.A.T.S." gostuje Rob Urbinati pevač Sacrifice.



povezane vesti:
Download Festival 2013 - Dan treći #video
Cancer Bats ‘Bricks And Mortar’ Video

Green Day objavljuju ¡Cuatro! #video

Dokumentarac nazvan '¡Cuatro!' biće zvanično objavljen 24. septembra. Posle premijere na SXSW festivalu vreme je da bend zaradi još para i od prodaje filma. Snimci sa prethodnih turneja kao i snimci nastali u studiju tokom snimanja albuma, plus intervjui, sve će se to naći na ovom izdanju.



povezane vesti:
Reading & Leeds Festival prvi dan #video
10 pankera koji su bogatiji nego što mislite
Green Day na velikom platnu VIDEO

Katy B "5AM" #audio

Posle premijere novog singla u audio formatu, Katy B je "5AM" postavila i na youtube stranicama, zvanični spot se očekuje uskoro.


povezane vesti:
Katy B novi singl "5 AM" #audio
Katy B - What Love Is Made Of VIDEO
Radio 1 Big Weekend VIDEO

Deaf Havana - Old Souls #recenzija

BMG/Chrysalis
2013



Deaf Havana će jednog dana biti najveći rock bend na planeti i nadam se da kada budete prisustvovali nekom njihovom koncertu na npr. stadionu sa još 50.000 ljudi, za nekih par godina, setićete se da ste za njih čuli preko mikerecenzije.

Očigledno da druženje sa Bruce Springsteen-om pozitivno je uticalo na ovaj bend. Treći album ’Old Souls’ je jedan pravi rock album, bez ikakvih dodataka, pravi rock užitak. Što više slušate ovaj disk više će i da vam se sviđa.
Od prve „Boston Square“ možete da očekujete naliv pozitivne energije, ritmova koji stimulišu, gitara od kojih se naježite i svih ostalih kliše izraza kojih ne mogu trenutno da se setim! Nastavljaju sa „Lights“ mirnijom, emotivnojom u odnosu na početak, folk uticaji na „Subterranean Bullshit Blues“, balada „Night Drives“. Sa „22Deaf Havana vraćaju energični rock, pesma je i potencijalni singl, ali i sledeća „Speeding Cars“ ima sve potrebno za hit, odličan refren, rif koji može da se zvižduće...
Zviždukanje (nešto što se retko čuje ovih dana u rock muzici) je sastavni deo balade „Saved“. Ako treba jednom pesmom da opišem zvuk Deaf Havana-e onda neka to bude „Mildred“, aktuelni singl.



Pored Gaslight Anthem, Frank Turner-a, pa i Mumford & Sons, Deaf Havana svakako svojim novim album postaju značajno ime svetske rock muzike. Njihova muzika ne treba da se opisuje jednostavno se kaže rock i to je dovoljno!