1. 3. 2014.

Architects - Lost Forever // Lost Together #recenzija

Epitaph
2014


Architects su snimili odličan album bez ikakvih kompromisa, kada se kaže metalcore treba pomisliti na ovaj bend. Ovo je šesto izdanje za Britance, naziv ’Lost Forever // Lost Together’ je deo teksta jedne od pesama.

Otvaraju sa „Gravedigger“ brzo i ubitačno samo da bi nastavili sa ’Naysayer’ prvim siglom, pesma broj dva, kojom kao da su hteli da pokažu da sve može da bude još i brže i teže u njihovoj muzici. Fenomenalan singl koji se popeo na treće mesto rock liste u UK, pravi je dokaz da čak i veoma heavy hit može da bude uspešan i to bez ulepšavanja od strane producenta.
Dosta prog / math elemenata se provlači kroz svaku od pesama, „Broken Cross“ je odličan primer, deluje sporije od prethodnih ali uopšte ne gubi na težini. Brzi tempo u „The Devil Is Near“ u kojoj je stavljen akcenat na ritam sekciju. „Dead Man Talking“ bi mogla da se opiše kao melodična i kao potencijalni singl. „Red Hypergiant“ je miran instrumental u kome su ukomponovali semplove iz dokumentarnog filma o čuvenom astronomu Carl Sagan-u. U „C.A.N.C.E.R“ se dotiču ličnih i ozbiljnih (zdravstvenih) problema, još jedna izuzetno žestoka ali zbog klavijatura dobija neku drugačiju dimenziju. „Colony Collapse“ drugačija, sporija, melodičnija, bavi se nuklearnom katastrofom u Japanu. U „Youth Is Wasted On The Young“ gostuje pevač benda The Xcerts, ime albuma je izvučeno iz teksta ove pesme. Spora i depresivna „The Distant Blue“ zatvara izdanje.

Architects uspešno dominiraju svojim žanrom, bez problema izlaze iz metalcore-a i eksperimentišu ali ne napadno i svakako ne kao i svi ostali. ‘Lost Forever // Lost Together’ je možda i njihov najteži album ali se sa lakoćom sluša jer je veoma kompaktan.

Нема коментара:

Постави коментар