22. 4. 2014.

Devil You Know - The Beauty Of Destruction #recenzija

Nuclear Blast Records
2014

Devil You Know novi projekat Howard Jones-a, nekada pevača u Killswitch Engage je iznenađujuće žestok a ipak i sasvim dovoljno melodičan. ’The Beauty Of Destruction’ je odličan moderan metal album koji donosi kombinaciju žanrova koji zapravo definišu zvuk ovog benda.

Apsolutni besni metalcore u „A New Beginning“ koja otvara album, jedan od onih od kojih se naježite kada ga čujete! Nešto melodičnija „My Own“ nastavlja dalje dok je „Embracing The Torture“ dosta mračnija od prethodnih.
Prvi singl „Seven Years Alone“ je standardna metalcore, izuzetno žestoka i brza u strofama ali sa dovoljno pevljivim refrenom. „For The Dead And Broken“ je sporija od ostalih dok „It's Over“ deluje kao balada.
A Mind Insane“ brutalno brza i teška, „Crawl From The Dark“ donosi stoner metal na ovom albumu. „I Am The Nothing“ kompleksna sa možda i najboljim vokalima na čitavom albumu, definitivno zaslužuje da se pojavi kao singl.
’The Beauty Of Destruction’ album zatvaraju žestoka „Shut It Down“ koja delom podseća na Pathera-u iz najboljih dana. Spora „As Bright As The Darkness“ zatvara disk u stoner fazonu, sporo kao kontru ostatku albuma.

Muzika Devil You Know nije iznenađenje kada se uzme u obzir da su članovi već iskusni muzičari koji su radili sa nekih od najznačajnijih bendova u novijoj metal muzici (Devolved, All Shall Perish, Killswitch Engage).

Нема коментара:

Постави коментар