26. 10. 2014.

Mallory Knox - Asymmetry #recenzija

Epic
2014



Drugi album je najteže snimiti, pogotovu ako je debi bio nešto kao remek delo. Mallory Knox posle izvanrednog ’Signals’ vraćaju se sa ’Asymmetry’. Izdanje koje ima za zadatak da probije bend na američko tržište što znači dosta mlakih pesama.

Asymmetry’ je zapravo dobar album možda ispeglan za klasične radijske hitove ali i nije napadan. Prva dva singla „Ghost in the Mirror“ i „Shout At the Moon“ su odlične rock pesme, melodične sa prepoznatljivim refrenima. Ali ovom albumu nedostaje energija, ona blaga doza agresivnosti koju su Mallory Knox imali na ’Signals’. Najinteresantnija je epska „She Took Him to the Lake“, preko sedam minuta, počinje kao najobičnija balada ali je nadograđuju postepeno i završava se u tom „starom“ Mallory Knox stilu. Izdvaja se „Getaway“ zbog odličnog, glasnog refrena kao i „The Remedy“ u kojoj ima malo života.
Ostatak su veoma melodične, malo melanholične pesme: „Dying to Survive“ zanimljiva zbog new wave osećaja; „Fire“ od nje će možda biti i singl jer je u sličnom aranžmanu kao i oba do sada objavljena.
Ima i ljubavnih „When Are We Waking Up?“ i „Heart & Desire“.

Asymmetry’ nije toliko loš album koliko mu nedostaje raznolikost koju je imao prethodni. Mallory Knox imaju manje-više prepoznaljiv stil i izdvajali su se iz novog talasa britanskih alternativnih rock bendova. Ovim albumom oni su se stopili sa većinom, upali u baru pop/rock radijskih hitova.

Нема коментара:

Постави коментар