21. 11. 2014.

Pvris - White Noise #recenzija

Rise Records
2014

Postoje bendovi koje zavolite i oni u koje se zaljubite. Pvris možda zvuče kao da dolaze iz budućnosti jer su nešto novo,nešto nestvarno. Electro punk, space rock - nazovite njihovu muziku kako hoćete ova trojka je jedina imala hrabrosti i pameti da smisli nešto novo, originalno i jedinstveno.


 „St. Patrick“ je objavljena kao prvi singl ali nije bio hit preko noći. Prvo se širio među publikom na socijalnim mrežama onda preko nezavisnih medija i uspeo je da doće do mainstream giganta kao MTV. Sa ponosom mogu da kažem da je mikerecenzije jedan od prvih koji su uopšte predstavili ovaj singl svom auditorijumu i to na dan kada se pojavio.
Album ’White Noise’ je veličanstven, nesvakidašnji, spaja u jednom sve ono što ne očekujete da ide zajedno. Pvris je najlakše opisati kao gitarski punk sa indie electro pop-om. Postoje bendovi koji su odličnu u jednom od tih žanrova, Pvris su najbolji u kombinaciji svega toga.
Smoke“ otvara izdanje zavodljivo, provokativno, Lynn Gunn (pevačica) u svom glasu ima nešto što Brody Dale i Shirley Manson nikada nisu: bes i želju za dokazivanjem. „My House“ drugi singl, kao da postavlja nove granice kojima Pvris idu, podseća na njihova nezavisna izdanja pre ovog albuma koja su bila punk rock/post hardcore. Taman kada pomislite da će ovo biti opak i žestok album pojavi se synthpopHoly“ u kojoj Lynn briljira. Naslovna „White Noise“ ima još tih pop elemenata i jedan od najsnažnijih refrena na ovoj ploči. „Fire“ vraća gitare u prvi plan, mogla bi da bude jedan od narednih  singlova, sličnog je intenziteta kao i dva do sada objavljena. Mirna i tužna „Eyelids“ predstavlja nežniju stranu ovog benda.
Kako su posle svih ovih odličnih numera uspeli da naprave i ovakav dragulj kao „Mirrors“ meni ostaje tajna. Definitivno inspirisana osamdesetim i tada novim talasom synthpop-a „Mirros“ ide korak dalje u budućnost jer ovo je 21. vek i ovakvu muziku zaslužujemo.
Kada slušate ovaj album nema šanse da vam pažnja skrene na nešto drugo jer je drugačiji u svakom pogledu. Neverovatno je sa koliko pažnje je odrađena produkcija na pesmama, svaka je dovoljno različita od prethodne a ipak sve je to jedna celina koja se zove Pvris. Izvrsna „Ghosts“ se kreće u nekim new wave pop elementima dok poslednja „Let Them In“ se vraća na gitarski zvuk i brži ritam i to je ’White Noise’ album.



White Noise’ je album pun raznovrsnosti i nejednakosti ali je jedno od najzančajnijih ostvarenja ove godine možda i decenije a Pvris su sledeće veliko ime moderne rock muzike. Prihvatite to odmah jer ćete provesti više vremena uživajući uz njihovu muziku.

Нема коментара:

Постави коментар