18. 1. 2014.

Zac Brown Band - The Grohl Sessions, Vol. 1 - EP #recenzija

Southern Ground
2013


Čini se da kada se spomene Dave Grohl uvek se pomisli na pevača Foo Fighters ili bubnjara Nirvane. Ali pored benda koji ga je proslavio on je svirao bubnjeve i kod Tom Petty-ja, Tenacious D, Queens Of The Stone Age, Ghost, RDGLDGRN, Them Crooked Vultures a sada i sa Zac Brown Band-om. Jedno se uvek ponavlja: Grohl je bubnjar ali je deo benda i on se nikako ne ističe u odnosu na druge.

Ovde relativno nepoznati, u Americi veoma popularni Zac Brown Band su jedan od klasičnih country rock izvođača koji se drža tradicionalnih vrednosti tog pravca. Njihova muzika delom podseća na Lynard Skynard i The Allman Brothers Band.


EP ‘The Grohl Sessions, Vol. 1’ donosi četiri pesme i nadu da će biti i Vol. 2. “All Right lagana” otvara izdanje, “Let It Rain” nastavlja lagano ali prerasta u energičnu pesmu u stilu američkog rock-a iz sedamdesetih. Poetična “The Muse” je pravi hit u najavi svojim izuzetno pevljivim refrenom. Na poslednjoj “Day For the Dead” kao da su sebi dali oduška da jam-uju malo više tako da je instrumentalni deo u prvom planu kao i izvanredna solaža svih članova grupe, višeglasno pevanje pred kraj dođe kao vrhunac čitavog EP-ja.

Ovim izdanjem Dave Grohl je pokazao da je pravi muzičar koji se bez problema snalazi u svim žanrovima, dok su Zac Brown Band pokazali da nisu samo jedni od mnogih na američkoj country rock sceni već da su prijatelji najmoćnijeg čoveka u rock muzici!

We Came As Romans akustično #video

Jedan od bendova koji su obeležili 2013. su svakako američki We Came As Romans. Nedavno, u prostorijama Glamour Kills Clothing kompanije su momci iz benda izveli akustičnu verziju njihovog velikog hita "Fade Away".
Sredinom jula izašao je njihov treći album 'Tracing Back Roots', korak napred u karijeri. Nekoliko veoma uspešnih singlova je obezbedilo bendu mesto na Warped turneji i mnogo novih fanova.

Za više o We Came As Romans na mikerecenzije potražite u linkovima ispod spota ili u tag sekciji.


povezane vesti:
We Came As Romans "Never Let Me Go" #video #premijera
We Came As Romans osvajanje Evrope #video
Vans Warped Tour Australia #video

The Faceless - Accelerated Evolution #video #premijera

Američki death / progresive metal The Faceless objavili su novi spot sa 'Autotheism' albuma. Malo poznati u ovim krajevima The Faceless su kombinacija progresive metala (kao Dream Theater ili Opeth) sa klasičnim death metal-om. Bend postoji od 2003. i ovo je njihov treći album. Izdaju za Sumerian Records.
Spot za "Accelerated Evolution" je snimljen na koncertu u Kaliforniji, septembra prošle godine.