28. 3. 2014.

Silverstein - This Is How The Wind Shifts #video #premijera

Novi spot za naslovnu numeru sa 'This Is How The Wind Shifts' albuma za kanađane Silverstein. Izdanje se pojavilo u dve verzije, prvo kao regularan disk i drugo sa bonus pesmama, možete ga preslušati na mikerecenzije.




povezane vesti:
Silverstein - On Brave Mountains We Conquer #video #premijera
Silverstein "Arrivals" uživo #video
Silverstein uživo u kafeu #video

Soundgarden nastupili sa novim bubnjarem #video

Kako je originalni bubnjar Matt Cameron zauzet turnejom sa Pearl Jam i porodičnim obavezama, ove godine će Soundgarden nastupati bez njega. Za bubnjevima je Matt Chamberlain, poznat po studijskom radu, čak je bio i član Pearl Jam veoma kratko 1991. godine.

Turneja Soundgarden je počela prošle noći u Peruu i naravno pojavili su se amaterski snimci.




povezane vesti:
Soundgarden imaju novog bubnjara #vesti
Soundgarden - Halfway There #video
Soundgarden uživo na američkoj TV #video

I Am The Avalanche - Wolverines #recenzija

I Surrender Records
2014


Svojim trećim albumom ’Wolverines’, Brooklyn rezidenti I Am The Avalanche kao da su konačno pronašli pravi put u svojoj muzici. Sirov punk rock, bez pardona, bez okolišanja. Ako očekujete nešto kao „BrooklynDodgers“ toga ovde nema.

Hrapav glas Vinnie Caruana-e vas odmah uzima pod svoje sa „Two Runaways“ koja otvara ’Wolverines’. "177" samo podiže nivo energije sa kojom je ovaj album počeo. Prvi singl „The Shape I’m In“ nastavlja žestoko ali i melodično, kako i dolikuje u ovom žanru. U istom ritmu nastavljaju sa „Young Kerouacs“ – neverovatno original naslov pesme. Naslovna „Wolverines“ je najkraća i najsporija na albumu.
Druga polovina ’Wolverines’ albuma počinje sa mirnijom (ljubavnom) „Anna Lee“, možda i vrhunac ovog diska. „Save Your Name“ je u folk punk fazonu. Sa „Where Were You“ su pokazali da mogu i da uspore i napišu dugu i ne-klasičnu punk pesmu. „My Lion Heart“ i „One Last Time“ dve standardne I Am The Avalanche pesme i zatvaraju ’Wolverines’.

Mora se priznati neočekivano dobar album. Izjave Vinnie Caruana-e da je ovo njihovo najkompletnije izdanje su i potvrđene. U trideset minuta su I Am The Avalanche rekli sve što možete da očekujete od jednog punk benda.

Corey Taylor obradio Dio-a #audio

'Ronnie James Dio: This Is Your Life' je naziv albuma obrada najpoznatijih pesama jednog od najcenjenijih pevača heavy metal muzike. Kompilacija će se pojaviti 1. aprila a pored Taylor-a na albumu su učestvovali Metallica, Tenacious D, Motorhead...

Pre par dana je Metallica objavila svoju pesmu koja će se naći na ovom disku.

1. “Neon Knights” – Anthrax
2. “The Last In Line” – Tenacious D
3. “The Mob Rules” – Adrenaline Mob
4. “Rainbow In The Dark” – Corey Taylor, Roy Mayorga, Satchel, Christian Martucci, Jason Christopher
5. “Straight Through The Heart” – Halestorm
6. “Starstruck” – Motörhead with Biff of Saxon
7. “Temple Of The King” – Scorpions
8. “Egypt (The Chains Are On)” – Doro
9. “Holy Diver” – Killswitch Engage
10. “Catch the Rainbow” – Glenn Hughes, Simon Wright, Craig Goldy, Rudy Sarzo, Scott Warren
11. “I” – Jimmy Bain, Oni Logan, Rowan Robertson, Brian Tichy
12. “Man On The Silver Mountain” – Rob Halford, Vinny Appice, Doug Aldrich, Jeff Pilson, Scott Warren
13. “Ronnie Rising Medley (featuring “A Light in the Black”, “Tarot Woman”, “Stargazer”, “Kill the King”)”– Metallica
14. “This Is Your Life” – Dio




povezane vesti:
Kako glumi Corey Taylor #video
Stone Sour - Tired (Acoustic) #audio
Slipknot! u crnini #vesti

Preslušajte novi Chiodos album #stream

Chiodos su postavili 'Devil' album u celini za preslušavanje, disk će biti objavljen početkom sledeće sedmice.



povezane vesti:
Chiodos - Looking for a Tornado #video #premijera
Chiodos - 2 nove pesme #video #premijera
Chiodos - Sunny Days & Hand Grenades #video #premijera

Gameface - Now Is What Matters Now #recenzija

Equal Vision Records
2014

Svakom od nas dođe trenutak u životu kada kažemo „Sada sam odrastao“.
Gameface pop punk četvorka iz Kalifornije se vraća albumom ’Now Is What Matters Now’ posle deset godina pauze. Stariji, ozbiljniji i mnogo mirniji u svojoj muzici. Oni nikada nisu doživeli veliki komercijalni uspeh ali su zato underground legende koje su uticale i utiču na generacije punk rock bendova.

’Now Is What Matters Now’ teško može da se nazove pop punk, ima dosta alternativnog rock-a, melodičnog punk-a... Od uvodne „Come On Down“ može da se čuje sa koliko ljubavi ovi momci stvaraju muziku, pesma vas prosto „nosi“ ako joj se prepustite. Prvo što smo od njih čuli pre par meseci je bila „The Quiet Type“ koja ima jedan od najboljih refrena na albumu. „Picture Day“ je aktuelni singl, žanrovski ovo je pop punk pesma ali sa pravim pevanjem.
Swing State“ je jedna od bržih dok su sa „Regular Size“ se podsetili starih pop punk vremena. Emotivna ali dosta energična „Now“ odskače od ostatka materijala. „Lifetime Achievement Award“ i „Always On“ su za najstarije Gameface fanove. „Save Your Words“ ima odličan ritam za skakanje (na koncertima!). U „Frames“ su spojili melodičnost vokala Jeff Caudill-a sa energijom koju stvara ostatak benda. „My Troubled Half“ zatvara ’Now Is What Matters Now’ sporo ali glasno.

Gameface svojim novim albumom podsećaju na Taking Back Sunday i Frank Turner-a a zapravo je obratno. Novim izdanjem Gameface pokazuju koliko su toga dali alternativnom rock-u ali najvažnije je, da i dalje daju!