30. 3. 2014.

Emarosa se vraća #video

Američki post hardcore Emarosa uskoro objavljuju novi album 'Versus'. Nova postava sa pevačem Bradley Walden (ex-Squid the Whale) je konačno ono čemu su težili od starta svoje karijere, kaže Will Sowers basista i jedan od osnivača.
Njihov drugi album nazvan 'Emarosa' izašao je još 2010. Već sledeće godine su ostali bez tadašnjeg pevača Jonny Craig-a (ex-Dance Gavin Dance). Tilian Pearson (poznat po radu sa Tides of Man) je poslužio kao pevač na turneji.
Wilson je najavljen kao novi pevač tek u drugoj polovini 2013. Ubrzo su ušli u studio i počeli snimanje svog trećeg albuma.
Datum objavljivanja album 'Versus' još nije poznat, pojavio se novi web sajt emarosaversus.com preko kojeg možete pratiti sve novosti u vezi sa izdanjem.


The Used - Imaginary Enemy #recenzija

Hopeless
2014

The Used bend koji se godinama provlači uz sve aktuelne žanrove u rock muzici. Vrhunac svoje slave su doživeli kao kopija My Chemical Romance, pevač je čak i glumio momka ćerke Ozzy Osbourne-a u njihovom reality show-u. Bend koji nema svoj lični pečat i koji se bavi muzikom u nadi da će biti velike zvezde koje će zaraditi puno para...

Singl "Cry" je prvo što smo čuli sa 'Imaginary Enemy', jeftina pesma sa napadnim refrenom. Album otvara pomodarska "Revolution" jer The Used bi hteli da ih smatrate za govornike socijalne slobode i one koji pozivaju na revoluciju protiv kapitalizma, ali ako bi i mogli da profitiraju od toga...
Na trećoj pesmi "El-Oh-Vee-Ee" je već ogroman pad u odnosu na prve dve, elektro pop/rock numera kopija Imagine Dragons. Ah, da, borba protiv imeprijalizma se nastavlja "A Song to Stifle Imperial Progression (A work in progress)", žestoka, besna ali samo na trenutak onda se pretvara u tra-la-la pesmicu...
"Generation Throwaway" je jedna od onih od koje vam se pripovraća kada je preslušate, rock bend koji zvuči kao One Direction, bruka i sramota!
Slede pop "Make Believe", balada "Evolution", naslovna "Imaginary Enemy" bi bila hit 1985, možda 1986. "Kenna Song" traje samo 4 minuta i 20 sekundi ali svaka sekunda deluje kao večnost! Jeftine poruke u tekstu i besramno kopiranje muzike 30 Seconds To Mars u "Force Without Violence". "Overdose" zatvara 'Imaginary Enemy' jadno i bendo kako je u ostalom i čitav albun.

Mislim da bi svet bio lepše mesto bez foliranata kao The Used.

Chiodos - Devil #recenzija

Razor & Tie Records
2014

Znači Chiodos su se oformili u (približno) originalnoj postavi i snimili album koji će najverovatnije biti izdanje koje će obeležiti ovu godinu. 'Devil' nudi prog, metalcore, post hardcore, pop punk i nu metal. Malo je bendova koji mogu da se igraju sa žanrovima kao Chiodos a do to zvuči perfektno.

Počnimo od nu metal-a: Jedna od zadnjih na albumu je „Under Your Halo“, srednjeg ritma, veoma hitična kao da je pravljena za top liste, tzv. power balada. Da su je kojim slučajem Linkin Park objavili verujem da bi im to bio najveći hit još od...
Duck Tape“ spora sa blagim gothic (uzeti sa rezervom) prizvukom je odlična protivteža na sredini album ostalim besnim i brzim Chiodos numerama.
Post hardcore „Looking For A Tornado“ je jedna od mirnijih na ’Devil’.

Kada je pop punk u pitanju tu su Chiodos takođe besprekorni „3AM“ je smeštena između dva prog metal divljanja i može da zbuni one koji to nisu očekivali od Chiodos. Dosta pop punk elemenata i na „I'm Awkward & Unusual“ koja se nalazi pred kraj ’Devil’ albuma.

Prog metal ali ne onaj dosadan već kako to Chiodos umeju, da vam zastane dah od agresivnosti i melodičnosti koje spajaju u pesmama je osnova ovog albuma. Od uvodne „We're Talking About Practice“ koja je dosta mirnija od ostalih koje slede Chiodos su pokazali kako se pravi moderna metal muzika.
Zvaničnih singlova još uvek nema ali su se nekoliko pesama izdvojile, „Ole Fishlips Is Dead Now” melodični metalcore / prog je odličan prelaz do fantastične i brze i žestoke “Why The Munsters Matter”. Sve je na svom mestu, virtuoznost u muziciranju i prelepi vokali Craig Owens-a, refren koji vas prosti “topi” ali sve pomešano sa prog podlogom da ne ispadne “ljigavo”. “Sunny Days & Hand Grenades” još jedan od velikih hitova sa ‘Devil’ albuma, kompletna u prog metal-u, neverovatno dobra pesma! Apsolutni bes i agresivnost u (možda i najboljoj) “Behvis Bullock”.”Expensive Conversations In Cheap Motels” je prva koja je nastala i koju su Chiodos već svirali uživo na prošloj turneji kao najavu za novo izdanje, mirnija od ostalih u ovom žanru sa više melodičnosti ali veoma žestokim refrenom.
U “I Am Everything That’s Normal” kojom zatvaraju album su spojili nu metal, pop punk i prog.

Ono što najviše smeta nekim fanovima je to mešanje žanrova, istina je da pop punk pesme mogu da deluju kao da ih svira neki drugi bend ali je takođe istina da danas malo bendova mogu da prave ovakve kombinacije u žanrovima a da to zvuči kompaktno. Album ’Devil’ je savršen od početka do kraja, sve te promene žanrova samo dodaju na dinamici ovog izdanja. Ovo ipak nije komercijalno izdanje koje treba svima da se svidi ali je jedan od najhrabrijih i najinteligentnijih albuma koje ćete preslušati.