7. 5. 2014.

Transit - So Long, So Long #video #premijera

Transit su bend koji čini onih 5% koji nisu punk/hardcore a pripadaju Rise Records. Oni sviraju mešavinu Indie/Post-Hardcore/Alternative i zvuče veoma pitomo.
Nova pesma "So Long, So Long" se nalazi na 'Young New England' albumu iz prošle godine ali verzija u spotu je sa EP-a "Futures & Sutures".

Bane "Final Backward Glance" #video #premijera

Prvi singl sa novog i poslednjeg albuma za hardcore projekat Bane. Osnovani još 1995. do sada su objavili tri albuma. Aaron Dalbec (nekada gitarista Converge) je jedan od osnivača, kroz bend su prošli mnogi muzičari američke hardcore scene.
'Don't Wait Up' je njihov četvrti i poslednji album. Biće objavljen 9. maja za Equal Vision Records i End Hits Records u Evropi.
Aaron Dalbec uskoro objavljuje i treći album njegovo drugog projekta Only Crime.

Bastille - "Bad Blood" uživo #video

Zvanični snimak pesme "Bad Blood" snimljen uživo u čuvenom klubu The Troubadour. Bastille su svoj debi album reizdali za američko tržište sa tri bonus pesme.

Fall Out Boy kraj 'Young Blood Chronicles' #vesti

Serijal spotova sa povratničkog albuma 'Save Rock And Roll' za Fall Out Boy nosi naziv Young Blood Chronicles. Do sada su objavljena devet od jedanaest video klipa i svi su povezani pričom koja je inspirisana horor filmovima.
21. maja će biti premijera dva preostala nastavka hronike. "Miss Missing You" i "Save Rock And Roll" u kojoj gostuje Elton John. Prvo biti prikazani na američkoj TV stanici Palladia i odmah zatim i na internet servisima. Najavljen je i DVD sa kompletnim serijalom.


Preslušajte prvi Killer Be Killed album #stream

U projektu Killer Be Killed sviraju Max Cavalera (Soulfly, ex-Sepultura), Greg Puciato (The Dillinger Escape Plan), Troy Sanders (Mastodon) and Dave Elitch (ex-The Mars Volta).
Album objavljuje Nuclear Blast 9. maja u Evropi, 13. maja u Americi. Preslušajte izdanje odmah i poručite primerak za sebe na shop.nuclearblast.com

Yearbook - We Are Strangers #video #premijera

Jedan od najperspektivnijih mladih bendova Yearbook sviraju alternativni rock i nedavno su objavili svoj novi EP 'Old Bones'. Posle nekoliko fantastičnih i zapaženih singlova Yearbook su snimili još šest novih pesama koje su se našle na novom izdanju.

'Old Bones' album možete preslušati na njihovom sajtu yearbookoldbones.co.uk.

Pogledajte spot za novu pesmu "We Are Strangers".


Funeral For A Friend i Boysetsfire razmenili obrade pesama #video

Funeral For A Friend i Boysetsfire su veliki prijatelji i kao gest uzajamnog poštovanja obradili su po jednu pesmu i objaviće zajednički EP. Funeral For A Friend su uradili "Rookie" sa 'After the Eulogy' albuma iz 2000. Boysetsfire su snimili verziju "10:45 Amsterdam Conversations" koja se nalazi na EP-u 'Seven Ways to Scream Your Name' iz 2003.
EP će nositi naziv 'Split 7"' i biće objavljen na 7" vinilu 13. maja za No Sleep Records u Americi i End Hits Records u Evropi.