16. 5. 2015.

The Dirty Youth - Gold Dust #recenzija

Transcend Music
2015

The Dirty Youth su jedan od bendova koje kada ih prvi put čujete zapitate se: Zašto za njih nisam čuo ranije? Rock petorka iz Južnog Vejlsa predvođena pevačicom Danni Monroe postoji već osam godina i iza sebe ima jedan album i gomilu odličnih singlova. ’Gold Dust’ je njihov drugi album.


Ono što prvo primetite kod The Dirty Youth je fantastičan, snažan vokal pevačice Danni Monroe. Energiju koju unose u svoje numere bi valjalo izmeriti nekim instrumentom jer se čini da probija sve granice. ’Gold Dust’ je album koji ne može da se sluša mirno, pesme vas teraju da skačete, plešete, vrištite... Nekoliko numera ipak su osnova ovog albuma: „Alive“ mračna, po malo i tužna ali snažna pesma; „The One“ je novi pravac benda, dance rock sa komercijalnijim pristupom (pretendent za hit godine!) i „Don't Feel Right“ nešto mirnija veoma melodična sa fenomenalnim refrenom.
I'm Not Listening to You“ odlična rock-erska jako dobro otvara sam ’Gold Dust’ album. „Just Move On“ je jedna od najbojih pop-punk numera koje trenutno možete da pronađete. „Invincible“ nastavlja snažno rock-erski, „Bury Me Next to Elvis“ donosi metal rifove a balada „Holding On“ zatvara izdanje.

Nešto komercijalniji od prethodnog albuma ’Red Light Fix’ (2011) ali ipak izuzetno ostvarenje za The Dirty Youth. ’Gold Dust’ je album koji morate da preslušate više puta i teško da će da vam dosadi!

Нема коментара:

Постави коментар