17. 7. 2015.

We Came As Romans - We Came As Romans #recenzija

Equal Vision
2015

We Came As Romans su svojim istoimenim albumom pokušali da naprave veliki korak ka komercijlnijem zvuku i da se postave kao buduće velike zvezde. Mnogo više rock zvuka, mnogo manje metalcore-a. Oni koji ih prate od početka karijere nikako neće biti zadovoljni ovim albumom ali je činjenica da će novim hitovima steći dosta mladih fanova koji vole mešavinu pop i hardcore elemenata.

Regenerate“ možda i najbolja pesma njihove karijere, eksplozivno otvara album. Na prvo slušanje pomislićete pa ovo će biti izdanje vredno pomena. Ali posle preslušanog ’We Came As Romans’ CD-a shvatate da je „Renegate“ nešto kao oproštaj od zvuka koji su negovali do pre samo nekoliko godina.
Novi materijal dosta podseća na Linkin Park, svakako više nego što je potrebno. „Who Will Pray?“ i „The World I Used to Know“ su kao preslikane iz opusa njihovih mnogo popularnijih kolega. Power balade ili kako ih već nazvati, preterano melodičnih refrena, sa dozom agresivnih vokala u pozadini. Ipak Linkin Park to rade bolje.
Post hardcoreTear It Down“ unosi malo života na ovaj album, odlična (žestoka) „Blur“ nastavlja istim putem. Za sve one koji vole moderne trendove tu je (nepotrebna) „Savior of the Week“, simpatična pesma. Zanimljiva je „Flatline“, dosta je melodična, gitarska a nije ljigava!
Defiance“ jeste jedna od post hardcore numera na izdanju ali je copy/paste, pesma koju ste čuli već 1000 puta, malo dranja, malo pevanja...
Našla se i ljigava balada „Memories“ o kojoj ne vredi trošiti reči. ’We Came As Romans’ zatvara „12:30“ još jedna od tih bučnijih ali ne uspeva da promeni moje mišljenje o četvrtom albumu ovog benda.

Problem ovog albuma je što zvuči previše ravno. Bez obzira da li je u pitanju balada ili pokušaj nečeg mnogo tvrđeg, sve isto zvuči. Komercijalna produkcija, hitovi za tinejdžere, mnogo buke ni oko čega... Najgore od svega je što ’We Came As Romans’ album traje svega 33 minuta a ima 10 pesama.

Нема коментара:

Постави коментар