12. 8. 2015.

Bullet For My Valentine - Venom #recenzija

RCA
2015


I dok stariji metal bendovi prave simfonije i pesme od deset i više minuta, momci iz BulletFor My Valentine ozbiljno shvataju situaciju u kojoj se nalaze. Oni publici daju ono što se od njih i očekuje. Heavy Metal i treba da je konkretan, koncizan, melodičan a po potrebi i agresivan.
A evo zašto je ’Venom’ najvažniji metal album ove dekade!

Posle neuspešnog (traljavog) ’Temper Temper’ iz 2013. godine Matt Tuck je shvatio poruku koju su poslali i muzička javnost i fanovi. Daj nam ono zbog čega smo i zavoleli Bullet For My Valentine! I to nam je i dao!
Ono što mi se najviše sviđa kod ’Venom’-a je što nema balada, čak ni pokušaja balade. Od starta, od prve „No Way Out“ jasno vam je da je to onaj stari BFMV. Fantastični refreni, jebano dobri rifovi, malo trash metala po potrebi sve po formuli dobrih metal pesama. „Army of Noise“ nastavlja još brže i žešće, klasičan BFMV zvuk. Nešto sporija od prethodnih „Worthless“ daje mračnije tonove ’Venom’ albumu.
You Want a Battle? (Here's a War)“ bi praktično mogla da bude nova himna ovog benda. Pažljivo smišljena u kombinaciji brzo-sporo-brzo, i jedan od najboljih refrena u njihovoj karijeri. Za najstarije fanove tu je „Broken“, dok je naslovna „Venom“ nešto najbliže baladi što su snimili na novom materijalu.
Do kraja albuma nastavljaju sa teškim rifovima „The Harder the Heart (The Harder It Breaks)“, klasičan metal zvuk u „Skin“ i nešto modernija „Hell or High Water“. Do kraja nema pada u kvalitetu, brza (klasična BFMV) „Pariah“ zatvara ovo izdanje.

Da budem iskren Bullet For My Valentine su daleko od liste mojih omiljenih bendova ali ’Venom’ je savršenstvo metal muzike danas. Najviše zbog toga jer je veoma jednostavan album, znate da ono što očekujete to ćete i dobiti. Što reče Andy Copping (organizator Download Festivala): „BFMV su najvažniji britanski bend posle Iron Maiden“. Posle ’Venom’-a moram da se složim sa tom konstatacijom.

Нема коментара:

Постави коментар