28. 8. 2015.

Neck Deep - Life's Not Out To Get You #recenzija

Hopeless Records
2015

Neck Deep su samo sa dva studijska albuma uspeli mnogo više nego npr. Blink 182 ili Green Day kada su bili u tom stadijumu njihove karijere. Ako se uzme u obzir i činjenica da dolaze iz Velsa (Velika Britanija) a već su poprilične zvezde u Americi onda pričamo o budućim pop punk velikanima!


'Life's Not out to Get You' album je sve ono što očekujete od pop punk benda. Veseo, brz a na momente i melanholičan. Jeremy McKinnon pevač A Day To Remember je uradio odličnu produkciju, po njegovim (skromnim) rečima: „Ja sam ih samo pustio da rade ono što najbolje znaju“.
Od uvodne "Citizens of Earth" jasno se čuje ozbiljnost ovog materijala. Teško je reći za neku od pesama da je bolja ili lošija od prethodne jer je 'Life's Not out to Get You' izuzetno kompaktan album. "Threat Level Midnight" kao školski pop punk ili "Can't Kick Up the Roots" kao himna neke nove generacije samo podižu nivo oduševljenja ovim albumom. Deluje kao da u ovom trenutku Neck Deep nisu mogli da naprave grešku. Svakom sledećom pesmom vi se bukvalno zaljubljujete u ovo izdanje. Fantastično oblikovana "Gold Steps" je samo još jedan dokaz da ovi momci od prostih rifova prave umetnost.
Slede zarazna "Lime St." onda brza "Serpents" pa malo uspore sa "The Beach Is for Lovers (Not Lonely Losers)" koja će sigurno biti još jedan hit ove ploče. Čak ni balada "December" ne može da pokvari utisak o ovom albumu jer je neizostavni deo ovog predivnog albuma. 
"Smooth Seas Don't Make Good Sailors" očekivano vraća brzi ritam dok "I Hope This Comes Back to Haunt You" nam pokazuje koliko su ovi momci napredovali kreativno.
"Rock Bottom" zatvara ovo izdanje energično kako se to i očekuje.

Šta još dodati o drugom Neck Deep albumu a ne hvaliti ih još malo? Ovo je bend od kog se očekuju samo velike stvari. Mada je i ovako dobra muzika dovoljna!

Нема коментара:

Постави коментар