4. 10. 2015.

Clutch - Psychic Warfare #recenzija

Weathermaker
2015

Kada se pojavio singl "X - Ray Visions" bio sam malo ravnodušan prema onome što sam čuo. Stari dobri Clutch, ništa novo... Dok mi pesma nije ušla pod kožu. Njihova tajna je da su oni veoma zabavan bend, deluju neozbiljno bez obzira što su veoma ozbiljni u svom muziciranju. Za 'Psychic Warfare' album neki će reći da je stoner-rock, ja bih rekao blues-rock sa malo više punk energije.


Ako zanemarimo snažan početak sa "X - Ray Visions" koja je možda očekivano pravljena da bude hit, Clutch nastavljaju još energičnije sa "Firebirds". Odaju posvetu svojim ZZ Top uticajima (ako ih imaju) sa "A Quick Death in Texas" i ponovo se vraćaju u stadardni (žestoki) Clutch šablon sa "Sucker For The Witch".
'Psychic Warfare' je dosta dobar album, vozi vas od početka do kraja. Ima nekoliko numera koje su prepoznatljive Clutch pesme, ima i par rifova koji kao da se ponavljaju, besramno, ali sve to ne kvari utisak o ovoj ploči.
Veličanstveni refren u "Your Love is Incarceration" odvaja ovu pesmu od sledeće "Our Lady of Electric Light" koja je prava country blues balada. Idu dalje sa bučnom "Noble Savage" dok "Behold the Colossus" nudi dovoljno melodije da bude predlog za neki sledeći singl.
"Son Of Virginia" zatvara 'Psychic Warfare' sa mešavinom country/western-a sa rock-om.

Što su stariji Clutch se sve više otvaraju prema tradicionalnijim žanrovima na ne baš tradicionalan način. Jedno je sigurno, ovo je bend koji ne možete da podcenite. Svakim albumom ponude nešto novo u odnosu na prethodni i to je uvek dovoljno dobro, i više nego dovoljno dobro!

Нема коментара:

Постави коментар