1. 2. 2016.

Bury Tomorrow - Earthbound #recenzija

Nuclear Blast
2016

Bury Tomorrow su u jednom uspeli sa novim albumom 'Earthbound'. Uspeli su da pronađu zvuk koji će se svideti i fanovima i kritici. Najavni singlovi su bili dobar dokaz da nas očekuje odlično izdanje. Naslovna pesma „Earthbound“ se sa razlogom veoma visoko našla na listi 50 singlova 2015. godine na mikerecenzije.


Pre samog albuma objavljeno je tri singla. „Earthbound“ je sa pravom dobila čast da se album nazove po njoj jer je možda i najbolja pesma koju je ovaj bend ikada stvorio. Fantastično teška sa odličnom kombinacijom vokala i zaraznim rifom. „Last Light“ je pak drugačija, otvaraju je čisti vokali i nešto je mirnija ali ima jedistven ritam koji je vuče napred svo vreme i možda i najboji refren na ploči. „Memories“ je teška, brza, konkretna metalcore sa pevljivim refrenom. Ova tri singla su i osnova albuma. Nije da je ostatak diska za bacanje, baš naprotiv, već se ove pesme najviše ističu.
Od paklenog uvoda sa „The Eternal“, preko „301“ na kojoj vraćaju dug svojim hardcore uzorima, (Jamey Jasta iz Hatebreed je gost vokal) ovo je album vredan slušanja. Bury Tomorrow su na momente mnogo više metal nego što se očekuje, ali Daniel-ovi i pogotovu Jason-ovi vokali su mnogo profesionalnije snimljeni nego na prethodnim albumima.
The Burden“ staje rame uz rame sa singlovima jer ima taj prepoznatljiv Bury Tomorrow epski refren. „Restless & Cold“ je još jedan biser ’Earthbound’ albuma i bila bi šteta ako se ne pojavi kao singl.

Bury Tomorrow su ovim izdanjem pokazali da više nisu klinci. Već deset godina postoje kao bend i ovo im je četvrti album, i odličan je! Nisu se trudili da izađu iz okvira metalcore-a, vrišteći vokali u strofama, čisti u refrenu, tako da na momente se već uočava šablon u pesmama. Samo deset numera se nalazi na ’Earthbound’ i to je dobitna kombinacija, jedna više i bilo bi dosadnije, jedna manje delovalo bi kao da album nije potpun.

Нема коментара:

Постави коментар