30. 3. 2016.

The Summer Set - Stories for Monday #recenzija

Fearless Records
2016

Već sam rekao ranije da je ovo prava pop muzika a ne ono što nam se danas potura kao popularna, da ne nabrajam imena. Svet bi svakako bio lepše mesto kada bi ovakvi bendovi dominirali naslovnim stranama, listama i u vašim mislima. 
The Summer Set se vraćaju četvrti albumom 'Stories for Monday'. Snimljen posle turbulentnog perioda u kome je malo falilo da se bend raziđe i svako se okrene svom projektu.


The Summer Set deluju ozbiljnije i zrelije na novim pesmama. 'The Stories For Monday' je izuzetno prijatan i nimalo patetičan album. Ako vam je potreban soundtrack za predstojeće leto, izaberite ovih jedanaest pesama.
Prvi singl "Figure Me Out" je moćna numera koja otvara ovaj album i postavlja pravo pitanje: "I'm a bit too pop for the punk kids / But I'm too punk for the pop kids / I don't know just where I fit in?". To je ujedno i prava definicija kojom se opisuje muzika koju sviraju The Summer Set. "Missin' You" je zasigurno najveći hit ove ploče, produkt njihove autorske zrelosti i želje da muzikom prenesu emocije. "Jean Jacket" je nešto poput sakrivenog hita sa ovog albuma, pesma na koju možda nećete obratiti pažnju iz prve ali sigurno će vam vremenom prirasti srcu i postati jedna od omiljenih. "All Downhill from Here" je ona koja se izdvaja, koju morate da zapamtite odmah i koju ne želite da zaboravite, dugo. "Wasted" maestralno zatvara ovaj album.
Takođe vredi spomenuti i vesele "The Night Is Young", "All My Friends" kao i "All In", ali i baladu "Wonder Years".

Čitajući komentare na nekom od sajtova jedan od njih mi je ostao u sećanju. Išao je nešto ovako: "Ne mogu da se odlučim da li je bolji 'Stories for Monday' ili prethodni 'Legendary'..." Očigledno napisan od strane pristrasnog obožavatelja ove grupa ali u potpunosti istinit!

Нема коментара:

Постави коментар