19. 3. 2016.

The Word Alive - Dark Matter #recenzija

Fearless Records
2016

'Dark Matter' je četvrti The Word Alive album u karijeri od skoro osam godina. Zvuče bolje nego ikada do sada, zasigurno ovo je njihovo najkompletnije izdanje. Kao da su se konačno definisali kao bend. 


Album počinju veoma moćno, "Dreamer" je efektna pesma za uvod u ono što sledi. Nastavljaju sa "Trapped", prvi i najavni singl, možda i njihova najbolja pesma. U ovakvim numerama se jasno čuje progres u kreativnom stvaralaštvu The Word Alive. Nikako ne smemo izostaviti energičnu "Sellout", drugi singl, koja će biti jedan od najvećih hitova sa 'Dark Matter' ponajviše zbog toga što je veoma jednostavna ali opasno dobra numera. "Branded" je još jedna koja podiže atmosferu i ima njihov "pečat" koji se čuje i na prethodnim. Naslovna "Dark Matter" je u skladu sa imenom nešto mračnija od ostalih ali podjednako kvalitetna. "Made This Way", treći singl, je nešto komercijalnija ali ima neki šarm koji se dobro uklapa u temu albuma.
Zamka u koju The Word Alive upadaju je karakteristična za metalcore scenu. Prikloniti se žanru koji je popularan, tako da "Face to Face" zvuči kao Linkin Park u Bring Me The Horizon verziji, isto je i sa "Insane" a i "Piece of Me" zvuči kao da ste je već čuli.

Ako pogledamo prethodne The Word Alive albume 'Dark Matter' je ipak dobar album. Bend je uspeo da iskreira svoj prepoznatljiv zvuk i to je najvažnije. Nekoliko numera je više nego odlično što samo umanjuje nedostatke kojih i nema mnogo.

Нема коментара:

Постави коментар