13. 7. 2016.

Billy Talent - Afraid of Heights #recenzija


Warner
2016

Svima koji ih prate, poznato je da Billy Talent više nisu punk bend. Ali pravac u kome sada idu je, čini se, previše nedifinisan. Afraid Of Heights' je album bez ideje, bez snage, bez ikakve poruke.



Razlog treba tražiti u činjenici da je bend bio poljuljan bolešću bubnjara Aaron-a Solowoniuk-a i njegovim sadašnjim odsustvom od turneje, ali je ipak bio prisutan na snimanju. Menja ga Jordan Hastings iz Alexisonfire. Ali ipak Billy Talent već godinama opadaju u kvalitetu svojih pesama, novi album je samo kulminacija te ne-kreativnosti.

'Afraid of Heights' je u potpunosti dosadan, razvlači se od pesme do pesme koje su sve sličnog ritma bez ikakve iluzije da se radi o jednom od najboljih koncertnih bendova danas. "Louder Than the DJ" je najbolji primer, pesma je totalni kliše, kakvu svi bendovi ove branše pre ili kasnije snime. Naslovna "Afraid of Heights" je možda na papiru imala potencijala ali sve smo to već čuli od njih, samo sada to zvuči mnogo slabije. Sa "Big Red Gun" i "The Crutch" pokušavaju da vrate punk-rock ali to deluje veoma mlako. Kada pesmi date naziv "Ghost Ship of Cannibal Rats" to nikako ne može da zvuči dobro, nikako! Dosadna balada "Rabbit Down the Hole" samo doprinosi još lošijem raspoloženju koje ovaj album nudi. Preslušati kompletan album zahteva psiho-fizički napor jednak prinudnom radu.

Ovo je samo za najvernije Billy Talent fanove svi ostali neka preslušaju novi Blink-182 album, ili neki Rise Against.

Нема коментара:

Постави коментар