19. 7. 2016.

Crown the Empire - Retrograde #recenzija

Rise Records
2016

Može se reći da su Crown The Empire spremni za velike stvari. 'Retrograde' je kulminacija kreativnosti koja je dominirala na prethodna dva albuma. I dalje neograničeni u pravcu u kom idu, nude dovoljno energije za neobuzdane tinejdžere koji su spremni da se pobune protiv svih nepravdi koje im se ispreče.


"Zero" je opravdano prvi singl kojim su i najavili album, pesma zvuči masivno, brza je i ima očekivani break. Koliko su napredovali može da se čuje i u "Hologram", hit koji će prodati ovaj album, nešto blaži zvuk (npr. kao "Cross Our Bones") ali veoma prija! Izdanje otvara odična "Are You Coming With Me?" u tipičnom Crown The Empire stilu sa epskim refrenom. "Aftermath" je power balada koja će proći odlično kod fanova. Pred kraj albuma smeštene su dve balade od kojih je teško reći koja je bolja; "Signs Of Life" koja je veoma fina i prijatna ili "Oxygen" koja je više synth pop (skoro pa Pvris stil). Realno je očekivati barem jedna od ove dve da se pojavi kao singl, može i obe!
Sa "Weight of the World" ostaju na poznatom terenu dobrih rifova i boljih refrena, deluje kao jedna od pesama po kojoj će se pamtiti ova ploča. U "Lucky Us" su mračni i teški, za metalcore fanove.
Album kao da je podeljen na dva dela, prvi je brži a drugi nešto mirniji, a "instrumental" "The Fear Is Real" je smešten na polovini kao da mu je namena da bude granica raspoloženja.

Sa Crown The Empire je najbolje što oni ne žele da budu samo post-hardcore bend, uvek se šetaju između srodnih žanrova. Pametno koriste nekoliko vokala koja su im na raspolaganju. Bilo bi lepo videti ih kroz godinu dana mnogo popularnije nego što su sada.

Нема коментара:

Постави коментар