29. 7. 2016.

Hellions - Opera Oblivia #recenzija

UNFD
2016

Hellions su veoma drugačiji od ostalih sa australijske scene. Ono što oni sviraju može da se nazove hardcore ali je mnogo više od toga. Posle izuzetnog 'Indian Summer', objavljenog prošle godine, dobili smo album koji je u svemu ambicionzniji. Njihovo treće izdanje 'Opera Oblivia' je savršen spoj različitih stilova, pesama koje zrače optimizmom, deluju preteće, mogu da vam vrate osmeh na lice ili da vas rastuže.


Neverovatno je koliki je kreativni napredak od prethodnog do ovog izdanja, a prošlo je manje od jedne godine. Sve što su muzički započeli na svom drugom, završili su na ovom albumu. Ovo je bend spreman na velike stvari, od hardcore do rock, crossover, post-grunge, alternative a sve zvuči kao jedno.

Quality Of Life“ je prvi singl, pesma koja predstavlja tu energiju koji oni imaju kao hardcore bend ali ima jedan od najboljih refrena ikada, totalno melodičan, toliko prijatan da ćete pesmu staviti na repeat. Na isti način je i „Nightliner Rhapsody“ koja je brutalna ali sa epskim refrenom. Fantastična „Bad Way“ je veoma retro rap-core ali na sveži način.
Lotus Eater“ se šeta od new-wave do metalcore i vraća teatralnost. Sa „He Without Sin: Halation“ odlaze u metal ali se ipak spuštaju i nadovezuju na mirni instrumental „He Without Sin: Heels Of The Hands“. „Nuestra Culpa“ je ipak drugačija od svih ostalih, iako to nije mogla bi se nazvati baladom.

Thresher“ je nešto specijalno, jedna od najlepših pesama koje sam čuo ove godine. Punk-rock inspirisan bendovima kao Blink-182 i My Chemical Romance ali je mnogo više od toga. Kao i ostale numere na ovoj ploči jedinstvena na svoj način, ali ova pesma ima neku posebnu energiju.

Prethodno izdanje zatvorila je numera „23“, ovaj otvara „24“ a zatvara ga „25“. 'Opera Oblivia' počinje veoma teatralno, optimistično, „24“ je veoma u Queen fazonu ali i nije, malo je čudno ali to su Hellions, oni sve rade na svoj način. „25“ je donekle u istom stilu ali je konkretno punk-rock i završava ovu priču nazvanu 'Opera Oblivia'.

Shane Edwards je uradio odličnu produkciju jer je album remek delo. Dre Faivre i Matthew Gravolin su prevazišli sve što su do sada snimili jer su njihovi vokali na ovom izdanju izuzetno moćni i melodični kada je to potrebno. Gosti na 'Opera Oblivia' su Jonathon Deiley (Northlane), Sam Bassal (Ocean Grove) i Duane Hazell (Heroes For Hire).

Нема коментара:

Постави коментар