22. 10. 2016.

Jimmy Eat World - Integrity Blues #recenzija

Dine Alone
2016

Kao da u 2016. nije bilo dovoljno dobrih albuma pa je potreban još jedan! Jimmy Eat World potvrđuju ono što njihovi fanovi odavno znaju, da su jedan od najznačajnijih rock bendova danas. 'Integrity Blues' je otkrovenje za one koji su ignorisali ovaj bend i iznenađenje za one koji mislili da od su oni dostigli svoj vrhunac na 'Bleed American'.


Neverovatno je kako Jimmy Eat World zvuče sveže na novoj ploči a ipak je to njihov prepoznatljiv zvuk bez značajnijih promena. To je ta energija koja se desi nekom albumu i od njega napravi remek delo. 'Integrity Blues' je, od početka do kraja, poseban i povezan. Zvuče veoma tvrđe od onog na šta smo navikli od njih. Ima dosta pesama koje će se izdvojiti kao hitovi ali ovo nije komercijalno izdanje koje će se olako naći na vrhu top liste. U vremenu kada sve što je kvalitetno mora da bude underground Jimmy Eat World dokazuju da je moguće biti mainstream rock i zvučati opako dobro.
Uvodna "You With Me" i naredna "Sure And Certain" su veoma emo, dok u "Pretty Grids" mešaju i electro pop. "Get Right" donosi pravi rock zvuk kao i "Through", dok "You Are Free" ima veoma optimističnu poruku.
"It Matters" predvodi deo albuma sa laganijim zvukom, naslovna "Integrity Blues" je predivna, a "Pass The Baby" je electro balada koja se do kraja pretvara u neočekivanu žestoku rock stvar.

Ima nas kojima ovaj album nije iznenađenje. Jimmy Eat World nisu bend za potcenjivanje. Njihov uticaj na sceni i dalje traje i tako treba da bude.

Нема коментара:

Постави коментар