9. 10. 2016.

The Devil Wears Prada - Transit Blues #recenzija

Rise Records
2016

Ovo je šesti The Devil Wears Prada album. Kao jedan od najvažnijih bendova današnje metalcore scene od njih se uvek previše očekuje. 'Transit Blues' je, naravno, žestok ali kada se zagrebe po površini dobija se sasvim drugačija slika. Svakako korak ka nečemu drugačijem i ozbiljnijem u njihovoj karijeri a ipak uspevaju da ostanu dosledni sebi i zvuku koji ih je definisao.


Zanimljiv je bio izbor da "Daughter" bude prvi singl, jedna od najtežih pesama na albumu. Ostatak je kombinacija The Devil Wears Prada zvuka sa nešto više melodičnosti. Prijatna novina su numere kao "Worldwide" koja je više radio-friendly i ima više čistih vokala. Takođe u istom smeru su išli i sa "Flyover States", sporija pesma sa jezivim prizvukom i odličnom naracijom. Ipak, umeju da odu i veoma ozbiljno (i inovativno) "To The Key Of Evergreen". Zanimljivo je kako od svake numere uspeju da naprave nešto posebno, npr. "Submersion" koja je previše mračna a ipak ima neki optimizam. "Praise Poison" je jedna od onih "totalno" agresivnih koje fanovi obožavaju.

Samo par bendova na metalcore sceni imaju ovakav kreativni progres kao TDWP. 'Transit Blues' je izuzetan album kome ćete se uvek rado vraćati. 

Predlog: Preslušajte album preko zvučnika, glasno, a onda preko slušalica sa umerenim tonom. Razlika je neopisiva!

Нема коментара:

Постави коментар