1. 11. 2016.

The Pretty Reckless - Who You Selling For #recenzija

Razor & Tie
2016

'Who You Selling For' je treći album za The Pretty Reckless. Od prepoznatljivog stila modernog rock benda predvođenog atraktivnom pevačicom sada dobijamo retro izdanje koje kao da je snimljeno krajem šezdesetih. Na pitanje zašto su se Taylor Momsen i njen bend odlučili za ovakvu promenu, odgovor bi bio: vreme je za odrastanje.


Kao rock ikone kojima je nametnuta ta titula, The Pretty Reckless se godinama bore da dokažu da su bend vredan poštovanja. Tekstovi pesama koji teraju na razmišljanje, muzika koja nije limunada, sve to nije bilo dovoljno da neke ubedi u potencijal ove grupe. Onima koji se prvi put susreću sa blues rock-om 'Who You Selling For' će biti zanimljiv, ostalima onako...
"The Walls Are Closing In/Hangman" sasvim pristojno otvaraju album i uvodi nas u ovu "priču". Sa "Oh My God" pojačavaju tenziju i dobijamo još jedan veliki hit ovog benda. Diskutabilna "Take Me Down" je ipak samo kopija "Sympathy For The Devil", zašto je to tako ispalo ostaje misterija. Čuveni gitarista Warren Haynes gostuje u blues (naravno) numeri "Back to the River". Naslovna numera "Who You Selling For" je predivna balada, dok su u "Living in the Storm" podivljali!

Interesantna promena za The Pretty Reckless, totalno neočekivana, možda i rizična ako se uzme u obzir kuda ide mainstream muzika danas. 'Who You Selling For' je dobar album ali nije remek delo. 

Нема коментара:

Постави коментар