29. 12. 2016.

AFI - AFI (The Blood Album) #recenzija

Novi AFI album je definitivno rađen sa muzikom osamdesetih u mislima. To bi moglo da se nadoveža na njihov Blaq Audio dance projekat sa kojim su takođe posetili ovu dekadu. Dosta se primećuje goth uticaj bendova kao Sisters Of Mercy ali i new wave talasa (New Order) sa mešavinom 'Sing the Sorrow' zvuka. Mračan na svoj način, novi album je ipak neočekivano drugačiji od prethodnog 'Burials' (pročitaj recenziju) koji je sada zvuči veoma moderno u odnosu na novi.



Dobra strana ovog albuma je kako AFI kombinuju svoj zvuk sa retro uticajima svojih muzičkih idola. Ovo nije baš izdanje koje će neki poželeti da čuju i svakako je osveženje u njihovom repertoaru. Najbolje numere su one od kojih najmanje očekujete, "Still a Stranger" malo čudna post-hardcore numera kao i energična "Pink Eyes". Dovoljno mračan početak "Dark Snow" opravdava "White Offerings" ili... (dopišite sami).
"Hidden Knives" ide u pravcu rock hitova, teško je izbaciti Foo Fighters prizvuk iz nje. Za one koji će se žaliti na pravac u kome je ovaj album tu je "So Beneath You".
"Aurelia" i "Snow Cats" su zaista sa pravom odabrane da kao singlovi predstave 'AFI (The Blood Album)'. Svaka od pesama ima delove koji je čine posebnom i nijednu ne treba uzimati olako.

'AFI (The Blood Album)' je zapravo odličan sa veoma malo padova i u par zadnjih pesama. Pohvalno je kako AFI nastavljaju da granicu kvaliteta u svojoj muzici drže veoma visoko a ipak ponude nešto skoro drugačije.

Нема коментара:

Постави коментар