19. 1. 2017.

Frank Carter & The Rattlesnakes - Modern Ruin #recenzija

International Death Cult
2017

Za manje od dve godine Frank Carter je od frontmena hardcore legendi Gallows postao značajno ime današnje rock scene. 'Modern Ruin' je mnogo više od singlova "Lullaby" i "Wild Flowers", bez obzira što su obeležili 2016. godinu. Ovo je album prepun emocija ali i energije, koja je sada najpotrebnija!


Na novoj ploči dominira mešavina punk rock-a i garage zvuka. Nije previše agresivan osim ako za to nema potrebe. "Bluebelle" je intro koji kao da je inspirisan pesmama za decu. "Lullaby" je na svaki način posebna, veoma snažna pesma. Moglo bi se kazati da su Queens Of The Stone Age imali uticaja na novi materija Rattlesnakes-a, to je nešto što se provlači kroz nekoliko pesama. "Wild Flowers" je opasna, hvata vas na sporiji uvod onda sledi melodičan refren a zapravo vam se podmuklo uvlači pod kožu. Pesme kao "Snake Eyes", prva koju smo čuli sa 'Modern Ruin', su ono što Carter najbolje radi, ta nenadmašiva eksplozivnost koju on ima u svom glasu i kako je prenosi na svoju muziku je nešto spektakularno. Naslovna 'Modern Ruin' je jedina sa kojom se vraća u hardcore, a posle nje sledi nežna balada "Neon Rust". Punk može da se čuje u "God Is My Friend" i "Jackals" kao i "Real Life"...

Veoma poseban album, jedinstven, dosta sirov sa jedne strane a ipak ispoliran sa druge. Frank Certer je definitivno dokazao da je umetnik kome se treba klanjati ili još bolje, otići na neki od njegovih koncerata jer je to iskustvo koje ćete pamtiti do kraja života!

modernru.in

Нема коментара:

Постави коментар