15. 1. 2017.

Palisades - Palisades #recenzija

Rise Records
2017

Skoro dve godine posle izvrsnog 'Mind Games' (pročitaj recenziju) Palisades objavljuju istoimeni, treći studijski album. Zaokret ka konkretnijem, črvšćem zvuku i više gitara na novoj ploči. Možda neočekivano od benda koji se fantastično igrao sa žanrovima i stvarao svoj autentični zvuk.


Prva pesma na albumu "Aggression", ujedno je i singl sa kojim su najavili izdanje, dosta snažna ali kroz nju se prepliću Issues i Bring Me The Horizon zvuk, a tako je i na dalje... 'Palisades' je dobar album ali mi svakako nedostaje ono njihovo pozitivno ludilo koje su stvarali. Ovako postaju samo još jedan od bendova sa scene. "Cold Heart (Warm Blood)" bi mogla da se proda kao singl a "Better Chemicals" je nešto blaža i bliža rock senzabilitetu. Odlična "Fall" se pojavila još februara 2016. i ona je (logično) most između starog i novog zvuka. Balade "Let Down" i "Dark" su sasvim pristojan deo ovog albuma, ne smetaju a čak i prijaju. Verujem da niko nije očekivao da Palisades budu toliko teški kao u "Through Hell". "Memories" ima odličan refren, "Hard Feelings" je standardno dobra, kao i "Personal". Veoma hitična "Dancing With Demons" će sigurno ostaviti više nego dobre utiske na Palisades fanove.

Generalno ovo je post hardcore album, veoma prijatan za slušanje i nema dosadnih momenata (to je najvažnije). Možda vam (kao i meni) nedostaje stari Palisades zvuk ali novi materijal je sasvim pristojna promena.

Нема коментара:

Постави коментар