4. 2. 2017.

Black Star Riders - Heavy Fire #recenzija

Nuclear Blast
2017

Već treći album za Black Star Riders, nekada poznatije kao Thin Lizzy. Počinju sa radom 2013. godine albumom 'All Hell Breaks Loose' (recenzija), onda je usledio 'The Killer Instinct' (recenzija) i sada je pred vama 'Heavy Fire'. Hard rock sa čvrstim zvukom i sa puno energije kao da se ne radi o veteranima na ovoj sceni.



"Testify Or Say Goodbye" je singl koji je i "prodao" ovaj album, to je taj prepoznatljivi Thin Lizzy zvuk koji BSR i dalje sa ponosom neguju. Isto dobijamo i sa "When the Night Comes In". Pesma glupog naziva "Who Rides the Tiger" zapravo je jedna od najžešćih na ploči. Naslovna numera "Heavy Fire" kao da je sklopljena od dve numere, jedne loše i druge dobre. Sasvim solidne su "Dancing with the Wrong Girl" i "Cold War Love" koja naginje ka coutry zvuku.
Najslabiji deo albuma su komercijalna "Ticket to Rise" i neupečatljiva "True Blue Kid".

Black Star Riders je bend koji je na pošten način nastavio nasleđe legendarnog benda iz kog je nastao. Pošteno sviraju i uvek ponude dovoljno materijala za svačiji ukus. Mogu da budu i žestoki i blagi, i za šutku i za ples!

Нема коментара:

Постави коментар