26. 2. 2017.

Brutus 'Burst' recenzija

Hassle Records
2017

Belgijska trojka Brutus se pojavljuje niotkuda i odmah postaje vaš novi omiljeni bend. U svemu drugačiji, pevačica je i zapravo i bubnjar a muzika je mešavina garage / punk / noise zvuka. Energija koju imaju bi mogla da se flašira i prodaje. Ako ovaj uvod nije dovoljan da vas zainteresuje onda samo preslušajte jednu njihovu pesmu i sve će vam biti mnogo jasnije!



'Burst' je njihovo debi izdanje i pohvalno je kako su izbegli zamku da zvuče jednolično što ume da bude problem kod bendova koji kreiraju svoj zvuk. Singlovi "All Along" i "Drive" na prvo slušanje odskaču od ostatka materijala i opravdavaju odabir za promociju albuma. Ove dve pesme odlično prikazuju sa koliko kreativnošću raspolažu Brutus. Ali to je samo površina njihovog raspona. Numere na ovoj ploči nisu jednolinijske i svaka od pesama uspe nanova da vas iznenadi. Umeju da budu divlji: "Not Caring" ili "Crack / Waste"; ali i veoma umereni "Justice De Julia II" ili da snime pravu baladu "Bird". Najbolji su kada spoje odlične vokale i frenetično muziciranje "Looking for Love on Devils Mountain", "March", "Horde II". Ipak mogu da totalno iznenade kao sa "Baby Seal" koja zvuči jezivo, ali i (Black Sabbath) mračni "Child".

Na žalost ovo nije muzika koja će privući široke mase, što je šteta. Odavno se nije pojavio bend koji je svojim prvim izdanjem pružio ovoliko mnogo. Još jednom treba napomenuti činjenicu da u Brutus pored gitariste i basiste svira bubnjeve devojka koja i peva!

brutus.bigcartel.com

Нема коментара:

Постави коментар