3. 2. 2017.

Ocean Grove - The Rhapsody Tapes #recenzija

UNFD
2017

Odavno nije bilo iščekivanijeg debi albuma. Ocean Grove svakako zaslužuju svu pažnju alternativnih medija jer nude nešto drugačije. Oni nisu još jedan bend novog talasa australijskog metal-a već donose neočekivanu svežinu na sceni na kojoj se traži samo originalnost, ništa više. Oni su metal, core, rap, rock... Ocean Grove.



Od 2010. godine grade svoju karijeru, posle par EP-a debi album se tek sada pojavljuje za UNFD. Njihova prednost je to da ne poznaju žanrove. Umeju da budu jako teški i eksperimentalni "Intimate Alien" ali i veoma stadium rock orijentisani "The Wrong Way". Energija koja se oseća u njihovoj muzici je jedinstvena. Najbolji su kada su veoma žestoki i vrišteći "These Boys Light Fires", "Beers" dok vas sa "When You're This High You Can Say What You Like" voze u malo drugačijem smeru nego na ostatku albuma. "Mr Centipede" i "Thunderdome" (u kojoj gostuju electro Running Touch) imaju taj nu-metal šarm za širu publiku. Pred kraj neizmerno teška "Stratosphere Love" posle koje počinje jedina balada "Hitachi" za sam završetak albuma.

Znači, izdanje je podeljeno na tri dela: metal - barem bi moglo da se opiše kao metal, onda rock - nešto laganije stvari i plus nekoliko kratkih numera koje su čist techno a provlači se i hip hop-a...
Album godine? Zašto da ne!

unfd.lnk.to/TheRhapsodyTapes

Нема коментара:

Постави коментар