26. 3. 2017.

Northlane 'Mesmer' recenzija

UNFD
2017

Northlane su bez najave 24. marta objavili novi album 'Mesmer'. Izdanje je odmah bilo dostupno i da se presluša i da se kupi. Razlog je jednostavan, poklon fanovima i zahvalnost. Slično su pre njih uradili i Avenged Sevenfold, i u oba slučaja ostali smo bez daha.



Northlane su posle 'Node' mogli da izaberu jedan od dva pravca, komercijalni koji bi im doneo više fanova i mesto na top listama ili otići još dublje sa progressive metalcore zvukom. Oni nisu odabrali ni jedan već su ih iskombinovali i dobili smo 'Mesmer'.
Saradnja sa producentom David Bendeth-om (pročitaj: 5 (i više) najznačajnijih producenata danas!) uglavnom znači da bend želi da smekša svoj zvuk ali ovog puta to nije bio slučaj. 'Mesmer' ima momenata kada Nortlane zvuče kao Bring Me The Horizon ili čak kao alt.rock bend, to se zapravo čak i ne primećuje. "Citizen" je delovala kao promašaj kada je nedavno objavljen spot ali pesma samo postavlja temelj za ono što nas očekuje. Od tih "čistih" numera "Solar" i "Heartmachine" su daleko dramatičnije i nude mnogo više uzbuđenja, dok je melodična "Veridian" jedna od najboljih na albumu.
Na 'Mesmer' ima i momenata kada su teži nego ikada: ubica "Intuition", žestoka "Render" i veličanstvena "Paragon".
Ali najviše ima pesama u kojima odlično kombinuju oba aspekta svog zvuka, ono po čemu su i poznati. "Zero-One" ima fantastičnu atmosferu i prosto se izgubite u pesmi; "Colourwave" je tek u refrenu meka; "Savage" ima nezaboravne rifove i predivne vokale; "Fade" počinje kao da je u pitanju neki alternative rock bend ali se završava totalno drugačije.

Ovo bi trebao da bude album koji će od ovog australijskog benda da napravi svetski poznat bend. To bi moralo da se desi, Northlane to zaslužuju!

northlane.lnk.to/Mesmer
mesmer.merchnow.com


Нема коментара:

Постави коментар