13. 4. 2017.

The Dead Rabbitts 'This Emptiness' recenzija

Tragic Hero
2017

Za one koji možda ne znaju The Dead Rabbitts je projekat Craig Mabbitt-a i TJ Bell-a iz dosta popularnijih Escape The Fate. Mnogo opušteniji i sa više slobode oni stvaraju muziku koja prija prosečnom fanu moderne metal muzike. 'This Emptiness' je njihov drugi album i (ukratko) nešto najbolje što sam čuo od ove ekipe.



Posle uspešnog 'Shapeshifter' iz 2014. vraćaju se sa albumom koji ima tipičan metalcore zvuk i dosta je zreliji. 'This Emptiness' je brz sa dosta energije. Produkcija je veoma moderna i nema ni jedne "šupljine" ispunjen je detaljima koji ga upotpunjuju.
"Burn It Down", "Dead Again" i "Adrenaline" su ubice od pesama i stavljaju se u prvi plan. Koliko daleko mogu da odu pokazuju sa "The Butcher" koja je jedna od najtežih a ima veoma Linkin Park refren. Čisti vokali dominiraju u brzoj "The Freak, The Creep, the Clown" i "Suspicious" koja je snimljena sa youtube zvezdom Lizz Robinett. Mračni su u naslovnoj "This Emptiness" i "Fighting for My Life" a klasični metalcore zvuk se čuje u "Man at War" i "D O Y A".

Ako kojim slučajem ne volite Escape The Fate velike su šanse da će vam se The Dead Rabbitts svideti. Ovaj bend je mnogo iskreniji, kao da je ovo projekat iz ljubavi a ne zbog para.

merchbucket.com/TheDeadRabbitts

Нема коментара:

Постави коментар