18. 5. 2017.

blink-182 'California Deluxe Edition' recenzija

Viking Wizard Eyes
2017

Kada čujem da neki bend objavljuje deluxe izdanje svog albuma obično prevrnem očima jer znam šta da očekujem. Nekoliko pesama koje sa razlogom nisu ušle na album, ili u najboljem slučaju bonus koncertni album. blink 182 su otišli par koraka dalje, drugi disk na 'California Deluxe' je potpuno novi album, sa jedanaest neobjavljenih numera. Smelo su napustili svoju zonu komfora i snimili nekoliko najenergičnijih, mračnijih i najveselijih numera u svojoj karijeri.



Disk je generalno nastavak, mlađi brat, originalne 'California'-e (recenzija originalnog albuma ovde). Zvuk je skoro identičan i numere se kreću u tom pravcu samo sa više razmetanja. Fantastično počinju sa brzom "Parking Lot", originalni punk koji se kasnije čuje i u "Wildfire". "Misery" je ozbiljna i spora, moglo bi se reći hit na ovoj ploči. Jednostavne ali efektne "Good Old Days" i "Don't Mean Anything" podižu raspoloženje. Nešto modernije i više pop čuje se u "Hey I'm Sorry" i "Last Train Home" kao i baladi "Long Lost Feeling". "6/8" izlazi iz okvira onoga na šta smo navikli od blink-a, možda i najmračnija pesma koju su snimili. Eksperiment nazvan "Bottom Of The Ocean" je još jedno od iznenađenja jer su se usudili da se oprobaju i sa electro-nikom .

Neke od pesama na ovoj ploči su ispale sa originalne 'California'-e ali neke su snimljene kasnije. Ovo je svakako netipičan blink-182 album koji da je izdat samostalno zbunio bi fanove a kritika bi ga popljuvala. Dobro je što rizikuju i probaju nešto drugačije, posle ovog jedva čekam njihov sledeći album.

PS

"Can't Get You More Pregnant" je priča za sebe!

Нема коментара:

Постави коментар