30. 5. 2017.

Miss May I 'Shadows Inside' recenzija albuma

Sharptone
2017

Miss May I dve godine posle 'Deathless' (recenzija), sa novom izdavačkom kućom iza sebe, objavljuju album koji je pravo osveženje u njihovoj diskografiji. 'Shadows Inside' i dalje nudi njihov prepoznatljiv metalcore zvuk ali je mnogo opušteniji i može se reći zreliji. Biće onih koji će da tvrde da im je ovo najbolji u karijeri, a i onih koji će reći suprotno, ali svi moraju da se slože da je ovo odličan album.



Bend zvuči mnogo kompaktnije i energičnije. Nemaju onih napadnih, sve-američkih, numera po kojima su poznati. Ubice otvaraju i zatvaraju 'Shadows Inside'. Kreću sa naslovnom a za kraj su ostavili "Lost in the Grey" i fenomenalnu "My Sorrow". "My Destruction" i "Under Fire" su pisane da budu hitovi, melodične, himnične, isto može da se kaže i za "Crawl". Iznenađenje su mračna "Never Let Me Stay" i baš teška "Casualties".

U suštini ovo je zaista dobar album bez pogovora. Ima par numera kojima malo podilaze publici i idu ka trendu u metalcore (rock rifovi, horsko pevanje) ali one se savršeno uklapaju u materijal. Voleli ih ili ne Miss May I posle šestog albuma ne razmišljaju o predaji.

Нема коментара:

Постави коментар