31. 3. 2017.

Body Count 'Bloodlust' recenzija


Century Media
2017

Ovaj album je produkt mržnje prema sistemu, korupciji, režimu, policiji... Ovo je album koji nema lošu pesmu. To su Body Count, matorci koji su objavili jedan od najboljih albuma u svojoj karijeri.

Dvadesetpet godina od debija i zabranjivanog singla "Cop Killer", Body Count su ponovo pronašli bes koji ih je i naterao da se bave muzikom. 'Bloodlust' je surov a tekstovi su jezivo iskreni i bave se problemima koji ne muče samo Ameriku već i ostatak sveta. Rasizam, korupcija, sistem koji štiti bogate, policijska brutalnost... Ipak ovo nije komplikovan album, vrlo je jednostavan i dosta žestok, ništa više. Otvara ga "Civil War" na kojoj je Dave Mustaine gostuje i zbog toga su gitare gurnute u prvi plan. Max Cavalera je učestvovao u "All Love Is Lost" koju vode odlični teški rifovi. "Walk With Me…" pogađa na pravo mesto a kako su se spojili Ice T i Randy Blythe to je da se naježiš.
"No Lives Matter" je glavna poruka ovog albuma, nije samo pesma! U naslovnoj "Bloodlust" se bave ljudskom rasom dok sa "This Is Why We Ride" daju do znanja koliko je rap metal uticao na Nu Metal.
Provokativna "The Ski Mask Way" se izdvaja kao (potencijalni) hit sa ove ploče. "Black Hoodie" je apsolutni vrhunac, ovakvu energiju ne nude ni mnogo mlađi bendovi a kamoli ovi šezdesetogodišnjaci. Ice T pre početka omaža bendu Slayer u "Raining Blood/Postmortem" objašnjava kako je nastao Body Count i o uticaju Black Sabbath, Suicidal Tendencies i Slayer na njihov zvuk.

Mislim da niko nije očekivao ovako dobar album. Mora da je sranje mnogo veće nego što to hoćemo da priznamo kada su dobili inspiraciju za ovakav bunt.

cmdistro.de/Body_Count

Northlane posveta Architects gitaristi

Na svom poslednjem albumu 'Mesmer' (recenzija) Northlane su jednu od pesama posvetili Tom Searle-u, gitaristi benda Architects koji je prošle godine preminuo od raka. Za njih ovo je bio jedini način da mu se oduže za prijateljstvo i genijalnost koju je posedovao. "Paragon" koja zatvara ovo izdanje možeš da preslušaš u linku ispod i pročitaš tekst.


State Champs nova pesma i spot "Slow Burn"

Premijera novog State Champs spota za pesmu "Slow Burn" kojim promovišu reizdanje albuma 'Around The World And Back' (recenzija). Deluxe Edition sadrži dve nove pesme, neobjavljene akustične i koncertne snimke i bonus DVD. Pojavljuje se 5. maja.


Papa Roach dve nove pesme "Periscope" i "Born For Greatness"

Papa Roach su objavili dva nova singla sa albuma 'Crooked Teeth' koji će se pojaviti 19. maja. Balada "Periscope" je snimljena sa pevačicom Skylar Grey i veoma moderno zvuči dok u "Born For Greatness" idu više ka hip hop-u što je inače dosta zastupljeno na ovoj ploči. Preslušaj pesme u linku ispod.